Драмата "ДПС" - Турция е отвърнала на "удара" срещу аташето си в Бургас

4366
Драмата "ДПС" - Турция е отвърнала на "удара" срещу аташето си в Бургас

Турция е отговорила с дипломатическа мярка на действията на България спрямо културното ѝ аташе в Бургас. Това твърди Илхан Андай, главен редактор на сайт, приближен до ДПС.

Според главния редактор на „24 Родопи” нещата с аташето на Турция в Бургас са тръгнали в петък (19 февруари). Турция пък предприема реципрочни мерки срещу Ангел Ангелов, консулът ни в Истанбул. Мисля, че всичко е заради новата партията на Лютви Местан, смята Андай, според когото не може просто на база религиозна дейност да е взето решение от МВнР да обяви за персона нон грата Угур Емироглу.

Осман Октай: ДПС ще се разпадне на следващите парламентарни избори

"За предстоящите избори есента все още смятам, че ще са 2 в 1. Все още мисля, че кандидат-президентът на ГЕРБ ще бъде Бойко Борисов, пр...

На въпрос дали Емироглу е бил сред турските дипломати, оказвали натиск на членове на ДПС да се присъединят към партията на Местан, Андай отговори пред Нова телевизия: "Предполагам".

Илхан Андай поясни и, че списъкът от 136 активисти на ДПС, за когото се заговори, всъщност е инструмент за натиск. Турция казва на изселниците ни, че тези 136 души няма да стъпят на турска територия, ако не подкрепят Местан, твърди журналистът. Той обясни, че става въпрос за 136 семейства, чиито членове живеят и в Турция. Ще им създават проблеми в Турция, уверен е Андай. Той добави, че "един депутат с "Ю" се отказал от политическа дейност точно заради натиск от Анкара - за да няма проблеми със семейството му.

Според Андай Ердоган се опитва да направи втори проект тип „Касим Дал”. Турция вече е отчела грешките си от този проект и сега се опитва да ги поправи с проекта на Местан. Голямата грешка от времето на Дал е липсата на работа на място, каза приближеният до Доган журналист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика