X
 
 

ДСБ: 7 дни срамно мълчание след провокацията на Русия за 3 март

2280 106
photo of ДСБ: 7 дни срамно мълчание след провокацията на Русия за 3 март
Снимка: БГНЕС
Вече 7 дни властта срамно мълчи за недопустимата провокация от страна на Русия към независима република България.

Това се казва в позиция на Демократи за силна България по повод недоволството на руския патриарх Кирил, че България отдава недопустима благодарност на други народи за приноса им в Освобожодението.

Патриаршеското назидание засега се отминава с мълчание от домакините в лицето на президента и БПЦ, смятат от ДСБ.

Публикуваме пълния текст на позицията:

Седем дни българските граждани очакваха българските институции да защитят публично българското достойнство и независимост. Вместо това станахме свидетели на пълна липса на реакция от стана на правителството. Дори по-тревожно и скандално - виждаме как председател на парламентарна група от управляващото мнозинство, от така наречените „патриоти“, заличава достойнството на българите и българската история.

България отбеляза тържествено 140-годишнината от своето освобождение от Османско владичество. Това стана на националния празник на страната 3 март – историческа дата, считана за начало на ново летоброене във вековната историята на българската държавност. По тази причина днешна България и българската нация всяка година отбелязват по подобаващ начин с възпоменателни тържества 3 март - събитието, довело до увенчаване с успех дълголетната национално - освободителна борба. Особено на кръгли годишнини от него, каквато е сегашната 140-годишнина, изразяваме признателност към нашите национални герои и към войниците и офицерските чинове от армията на Руската империя, в чиито редове за свободата на България са се сражавали и са отдали живота си освен руснаци и представители на много други народи в тогавашната империя. По традиция тези исторически факти се обявяват по установения церемониален ред от българските държавници. Така беше и тази година.

Различното от други години дойде от претенцията на официален гост от чужда държава – руския патриарх Кирил. Оставяме настрана въпроса, че домакините му оказаха чест в лицето на президентската институция и правителството като на държавник, която по протокол не се следва, защото не притежава такъв ранг.

Позиция в рейтингово руско телевизионно шоу: Българите са предатели и негодяи! (ВИДЕО)

Визитата на руския патриарх Кирил и назидателно-нравоучителното му поведение спрямо българския президент Румен Радев, което беше показа...

От видеозапис, публикуван на официалната страница на РПЦ станахме свидетели на тази претенция. С назидателен и неприемлив тон на среща в сградата на Президентството на България и пред лицето на държавния глава, патриарх Кирил изразява негодувание под формата на нападки към българските държавни институции относно прочита им на събитията от 1877-78 година. Лишеното от основание изявление на патриарх Кирил веднага бе последвано от обидна антибългарска медийна реакция по една от гледаните руски телевизии, с участието и на представители, близки до Кремъл.

Патриаршеското назидание засега се отминава с мълчание от домакините в лицето на президента и БПЦ. В Народното събрание и в медиите имаше някакъв отзвук, правят се коментари за скандала, но по жалък партизански и недостоен начин, с изключение на някои по-обективни и обосновани позиции и отделни публикации, заслужаващи внимание и одобрение.

Случилото се, меко казано, е твърде обидно за европейска България, за независимата държава България, за нацията ни. Защото тази претенция да четем историята си, както някога освободителката ни я е написала, не е случайна. Да, вярно е, че това е гледната точка на имперското мислене на 19 век. И бихме оставили нещата, с махване на ръка, в 19 век. Но тази претенция засяга не просто отдаването на почит и уважение към Руската империя за дадените от нея жертви. Почит и уважение младата българска държава и българите са отдавали и отдават. Историците знаят, че малка България буквално е заплатила и разходите на империята във войната й с Турция. В знак на признателност е издигнала стотици паметници на жертвите, на самия император.

Претенцията е за друго, освободителите черпят легитимност от историческия факт на освобождението и смятат, че тяхно право е да направляват и да чертаят пътя, по който да се развива българската държава. Тази претенция на управляващите кръгове в Русия, а по-късно и в СССР, продължават и до днес. И за съжаление тя е успявала. Всички опити на българските управляващи и българското общество да отхвърлят подобно задушаващо покровителство са окачествявани и се окачествяват като предателство към освободителите.

От ден първи на третата българска държава - с груб диктат, с подмолни намеси във вътрешните дела, Русия детронира първия княз, сваля и качва правителства. За целта си създава преден пост в лицето на т. нар. русофили. Това „сляпо оръдие на руската завоевателна политика на Балканите“, отваря през годините перманентна буквално братоубийствена война с много жертви.

Симеонов за руския патриарх: Няма да се извиня

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че няма да се извини за думите си по адрес на руския патриарх Кирил. Симеонов уточни, че в управл...

България има нужда от осветляване на всички факти и обстоятелства за ролята на Русия в драматичната й история в продължение на повече от век и половина, защото има ненаписани страници още отпреди Освобождението. И ако това се определя като пренаписване на историята ни, то е не само оправдано и необходимо, но и задължително. Трябва да се изучава и знае истинската ни история, извън чужди клишета и идеологеми.

Недипломатични изказвания, като изказването на руския патриарх, не са случайни и не са буря в чаша вода, както ги омаловажат някои. Защото те са брънка част от стратегия, засягаща европейския избор на България, бъдещето на страната.

Днешната българска политика не може да бъде обяснявана с неоснователни и лековати внушения, правени дори от историци, за „големия брат“ в миналото, и сега. Т.е. внушение, че България не е имала и не може да има своя политика на суверенна държава и едва ли не трябва да се примирим с такова разбиране.

Нашият призив е – дошло е време да узреем и да следваме своя си избор, своя си интерес на европейска нация с хилядолетна история. Да отхвърлим като чуждо тяло всеки, който служи на чужди политически, геостратегически, икономически и други, различни от българските интереси. Често се самообвиняваме, че нямаме национален идеал. Вярното е може би, че нямаме обединяващ възможно най-голямо мнозинство от нацията национален идеал.

Нашaта убедена позиция е, че можем да имаме бъдеще на демократична, силна правова държава, следвайки завещанието на Апостола, с неговия идеал „да бъдем равни с другите европейски народи“. Ние вече сме сред тях. Въпросът е доколко влагаме всичките си усилия като нация да бъдем „равни“, отговорни, последователни и открити, с нашите европейски и евроатлантически съюзници. Този въпрос засега, за съжаление, няма нито еднозначен, нито категоричен положителен отговор.

Разговорите между президента и руския патриарх не са били засекретявани, не е имало и стенограма

Разговорите на държавния глава Румен Радев с Негово светейшество руския патриарх Кирил и водената от него делегация не са били засекрет...

От ДСБ настояваме:

- Българският президент, българското правителство и българският парламент официално и публично да осъдят остро опита за подмяна на историята на независимата българска република;

- Премиерът на Република България ясно да се разграничи от антибългарското и антиевропейско говорене на коалиционния си партньор Волен Сидеров;

- Председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ публично да се извини на българските граждани за нанесената обида.

Ние, Демократи за силна България, заявяваме, че винаги и преди всичко, ще работим само за българския интерес и достойнство. За да бъде силна България в обединена Европа

Actualno.com

Етикети:

106 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 42 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Едно е сигурно покрай случая с патриарх Кирил, българските и руски медии най-бързо и лесно могат да вкарат България и Русия във война.Какво недочул, недоразбрал патриарха какво бил казал президента и кога са се изгубли в превода едва ли някоя трябва да го интересува.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 41 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Боже какви дивоттии сте изписали,незнам защо въобще някой обръща вимание на приказките на руския патриарх!Патриарх Кирил не е политическо лице и неможе да задава тон на отношенията между България и Русия. Нито българското правителство и президента, нито българското общество трябва да обръща внимание на брътвежите на изкукуригалия руски патриарх.Нашия президент можеше и въобще да него приема в пре виж още ›› зиденството все пак това е просто един поп верно най високо в ерархията на руската църква но свещник които отговоря за духовния а не за светскя живот.Ако Русия го използва като средство за политически компромати това си е за неина сметка.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 40 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Червен капут сплескан 35, Руснаците /както и ти, комундел безбожен/ нямат нищо общо с Господ Бог! Те са идолопоклонници! Що ще храм с изсушен пидорски гъз на Червения площад, що ще двойка пидроси в Кремъл?! Православни били! Кланят се на сушен педераски гъз!!! Негово ПЕДОРейшество, руският КГБ ПЕДЕРарх,престъпен контрабандист на цигари и кокаин, е целунал сушения гъз на Ленин, преди да дойде в Соф виж още ›› ия, за да за отпразнуването на рожденния ден на руския император 3 Март, незнайно защо натрапен ни като български празник? Захарий Стоянов: ” Не разумявам обаче какво честваме на 3 март?!…”
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 39 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  о.з. фатмака Фърчилков е един недостоен българин! Оставка! Още нашите възрожденци са знаели, каква опасност е Русия за България, а фатмака, руски еничар, не смее да хапе ръката, която му дава рубли! ПОЗОР!!! - „Руското робство е нещо нечуто и невидяно. Зверовете турци никога в ума им даже не са минували тия зверства, които са били узаконени в Русия.“ – З. Стоянов, Где е най-голямото робство - Из “ виж още ›› Непознати страници”, Захарий Стоянов, стр. 117 – 123
 • Анонимен 39.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Този позор е достатъчно основание Радев да си подаде оставката! Той унизи България!
  : 0 !
 • Анонимен 39.2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  и свинята-минетчийка да си прибере!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 38 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  и каво, тъп руски трол, търсиш ДСБ с Google за да ги плюеш - ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА Х А ХА ХА ХА Х виж още ›› А ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
 • Анонимен 38.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Червените боклуци треска ги тресе от ДСБ - усещат си края! Без русия те са едни обитатели на затворите, а русия приключва курса - ссср я чака с отворени обятия! Шубето е голям страх!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 37 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  За червен задник 35: Вчера архиепископът на Кентърбъри под влиянието на изказването на патриарх Кирил, че България била освободена само от войски съставени изцяло от руснаци, е събрал на извънредно заседание общия синод на Англиканската съобщност, на което е взето следното решение: ” Имайки предвид, че войниците от Англия, САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Индия, Канада и другите британски колонии по виж още ›› това време са били по едно или друго време британски поданици. Разглеждайки и скорошните генетични изследвания, които категорично доказват, че руснаците не са никакви славяни, а чисти финландци, и че Романови са близки роднини на тогавашната и сегашна управляваща британска династия Уиндзор, решихме да изправим една историческа грешка. Настояваме от сега нататък във всички медийни издания, както във филми и тв предавания да се подчертава, че Втората световна война е спечелена от 99 процента британци и 1 процент финландци.”
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 36 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  ГОВНОЯД 35, лафовете са от твоя страна, но нямат нищо общо с действителноста! Никого не можеш да излъжеш! Истината е, че след 12 загубени войни /всичките на наш гръб!/ от Отоманската Империя, руснаците толкова се страхуват, че в последната война, пропагандно наречена освободителна, руснаци почти не участват - прочети внимателно списъците на загиналите! Не случайно нашите възрожденци /прочети по-до виж още ›› лу/ смятат руснаците за окупатори, каквито и са! Айде да не си говорим руски глупости! В Народната Библиотека се пазят два броя ОКУПАЦИОННИ договори между България и Русия! Пазят се и два броя разписки за изплатен ОКУПАЦИОНЕН дълг - първия /надявам се, че поне знаеш кой е първия!/ е с еквивалент 32.5 тона злато; вторият е за 26 тона злато! И в двата случая на ОКУПАЦИЯ, руснаците ни отмъкват Държавния Архив като ТРОФЕЙ, и отказват да ни ги върнат до ден днешен! Моля те, обясни ми къде видя "освобождение"? При това ако не бяха българските ОПЪЛЧЕНЦИ, Русия щеше да загуби и тази война, както загуби и предишните 12 войни от Отомонската Империя? И последно, но не и по значение, три от бомбардировачите, Бомбардирали София са руски - нали са били партньори!
 • Анонимен 36.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  ДСБ са верните хора. Така е.
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • опълченец 35 опълченец преди 9 месеца Профил на трол?
  Много лафове, много врява, а никой не казва нищо по същество. С какво е обидил Руския патриарх свободната, независима, европейска и не знам каква още наша родина.Негово Светейшество настоява да се отбелязва единствената истина, че Русия и само Русия е освободила българите от турско робство. Нека мислим без емоции.Участник в Освободителната война от не български и не руски произход може да бъде доб виж още ›› роволец, с което не ангажира по никакъв начин народа от който произхожда и съответно ние не дължим благодарност към съответния народ. Другият начин е да бъде войник в руската армия, което става с мобилизация - принудително. Финландския полк е руски окупационен полк във Финландия, същото е и в Полша. Никакви поляци и финландци не са участвали в руско-турската война. Ако има такива е нужно да се съобщят имената им и да им отдадем почит като към герои. Обидно е когато дедите на съвременните руси са проливали кръвта си за нашата свобода, да се слагат на едно ниво с предполагаеми единици. Повтарям, дайте имената на тези индивиди за да ги почетем. Единствено Румънската държава е пратила своя войска и дава според професор Димитров 7 хил. жертви. Ще ревнат буболечките, ама те взели Северна Добруджа, ама руснаците имали интереси. Нищо не е важно, всичко е дребно пред ВЕЛИКИЯТ РЕЗУЛТАТ - Свободата на Българите и създаването на Българската държава. Погледнете се! Говорим за исторически истини, за проблеми свързани с 3-ти март, а те седнали да гадаят кога и как ще свърши Путин и за колко евро Русия ни продава газта. Боже, Боже, кога станахме европейци, кога затъпяхме?
 • Анонимен 35.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Никакъв опълченец не можеш да бъдеш, руска подлого - руска бляд си ти, безродник жалък!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 34 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Всичко е ясно, с изключение на едно! Въпросът е: как ще свърши Путин? Като Кадафи, като Чаушеску или като Милошевич?
 • Анонимен 34.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  По метода на Кадафа - на капака на някой аварирал УАЗ!!
  : 3 !
 • Анонимен 34.2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  НА КАПАКА НА КАПАКА
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 33 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Кои ни били "братушки", че не разбрах? Според данни от ЕС България плаща в момента за руски газ (друг доставчик все още няма, не е осигурена техническа възможност) 43,4 евро за MW еквивалент, Холандия 24,2 евро а Германия 27,4 евро. Кой подписа тези прекрасни строго секретни договори с братската страна и запази техния монопол като доставчик ? Защо манипулирани тълпи протестираха седмици виж още ›› на ред на Овчи (пардон Лъвов) мост, срещу два път и и половина по-ниските цени на тока в България спрямо тези от ЕС а нито един човек не протестира срещу безумните цени и условия за доставка на газ ? Нали и в единия и в другия случай трябва да се вземат предвид доходите на българското население, а в случая с цената на газа излиза че те са близо два пъти по-високи в България от тези в Холандия и Германия.
 • Анонимен 33.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  ”Секретни документи проговарят – Русия разкъсва българска плът, иска да сме безропотно племе” 22.01.2015г. - http ://www .faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/37023-sekretni-dokumenti-progovaryat-rusiya-razkasva-balgarska-plat-iska-da-sme-bezropotno-pleme.html
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Нагоре
missing image
Дневен хороскоп за 13 декември

Овен През този ден ще бъдете силно изкушени. Не бързайте да консумирате щастието си веднага, нищо че ви е в кърпа вързано. Насладете с...

Последно в Актуално