Двама вицепремиери и девет министри отиват на парламентарен контрол

600
Двама вицепремиери и девет министри отиват на парламентарен контрол
Снимка: БГНЕС

Петък - време за парламентарен контрол. Първа на трибуната ще се качи вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова, а въпросът към нея е свързан с появилите се в медийното пространство искания на работодателските организации, за които има съмнения, че отнемат права и придобивки на работниците и служителите в България.

Веднага след нея ще отговаря вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева. Към нея има адресирани три въпроса: приоритетната програма от София, приета на Срещата на върха на ЕС за Западните Балкани; управлението на недвижимата собственост на българската държава в чужбина и позицията на МВнР за данни и статии в средствата за масова информация за неравнопоставено положение и третиране на български граждани, родители на деца в Норвегия.

Петима министри отиват на парламентарен контрол

Петима министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол, предаде БГНЕС. Първа на трибуната ще се качи министъръ...

Мерките за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Перник и сигналите за строителни дейности по Черноморието – с това са свързани двете питания към министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Най-много въпроси са отправени до регионалния министър Петя Аврамова. Тя ще трябва да поясни пред депутатите относно политиката на министерството по въвеждането в действие на електронните винетки, ремонт на Дъгов мост над р. Русенски лом, състоянието на републикански път III-637, ремонт на пътя до село Скалско, както и относно работата на фирмите, наети да поддържат държавните пътища в Смолянска област.

Земеделският министър Румен Порожанов ще отговаря на два въпроса - стартирането на процедура „Развитие на услуги и други неземеделски дейности“ по подмярка 6.4.1. на Държавен фонд земеделие и действията на БАБХ по отношение на стадата с установено наличие на сероположителни животни за чума.

За работните места в сектор „Енергетика“ пък информация ще даде ресорният министър Теменужка Петкова.

Двама вицепремиери и четирима министри ще участват в парламентарния контрол

Двама вицепремиери и четирима министри ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол. Първи на трибуната ще се качи заместник ми...

Какви действия е предприело Министерство на туризма по сигнали за нарушения по Черноморието и как върви работата на зимните курорти – на тези въпроси отговор ще даде министър Николина Ангелкова.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще внесе яснота за случай на възникнало напрежение около действия на служители на СДВР при гражданска инициатива, проведена в и пред посолството на Боливарска Република Венецуела.

Социалният министър Бисер Петков ще отговаря за визията на ръководеното министерство относно промени в трудовото законодателство и проекта на Национална стратегия за детето 2019-2030, а министърът на правосъдието Цецка Цачева – за неравноправно третиране на български граждани в Норвегия.

Последен на трибуната ще се качи министърът на образованието Красимир Вълчев. Той ще отговаря за бъдещето на езиковите гимназии и подобряването на възпитателната функция на образованието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика