Екопроекти за 304 млн. чакат пари от хазната

16773
Екопроекти за 304 млн. чакат пари от хазната
Снимка: БГНЕС

Екопроекти на обща стойност 304 млн. лв. се подготвят за верифициране и разплащане към бенефициентите със средства от бюджета. Това обяви служебният министър на околната среда и водите Светлана Жекова при представяне на екипа си.

Имаме уверението на Министерството на финансите (МФ), че ритмичните плащания от бюджета по европроектите ще продължат, но трябва да напреднем с верификацията им, каза Жекова, цитирана от Стандарт нюз.

МОСВ с трима заместник-министри

Познати лица стават заместници на министъра на околната среда Светлана Жекова, предаде БГНЕС. Портофолиото на еврофондовете в министер...

Най-важният приоритет на МОСВ е размразяването на плащанията по ОПОС, допълни тя. Вторият приоритет са политиките за адаптация към изменението на климата, за които Жекова лично ще отговаря. Енергийната ефективност ще бъде изведена като основен приоритет на България, а 20% от средствата в новите оперативните програми трябва да бъдат заделени за адаптация към климата, каза Жекова. Третият приоритет на МОСВ е приемането на Националния план за управление на отпадъците и внасянето му в Министерския съвет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика