Елена Гунчева публикува чат, с който казва, че "Възраждане" плаща за автобуси с протестиращи

14264
Елена Гунчева публикува чат, с който казва, че "Възраждане" плаща за автобуси с протестиращи
Снимка: Actualno.com

"Събирайте ако трябва и по 10 автобуса. Ще вземем пари назаем ако трябва, ще ги платим. Трябва да съберем огромно множество народ!". Тези думи се отличават в чат, публикуван от бившия депутат от "Възраждане" (сега независим народен представител) Елена Гунчева.

Съгласно това, което тя публикува във Фейсбук, думите са на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. Интересното в случая е ако се вземат пари на заем, кой дава заемът?

"Знаете ли, когато ГЕРБ плащаха автобусите с техни хора да идват на протест в София, колко много се възмущавах. Защото това не са спонтанни протести. Да, много хора нямат пари да отидат до София. Въпросът е, че в София живеят почти 1/3 от българите. Ако не можеш да убедиш поне 10 000 души от два милиона да те подкрепят, къде си тръгнал? И само на своите членове, на които се спуска задача да участват в протест ли разчиташ да вземеш властта? Никога не съм одобрявала да се плаща организирано за протести. Дори за транспорта. Не го одобрявах за ГЕРБ, не го одобрявам и за доскорошната ми партия. И съм го казвала многократно. Когато аз съм ходила на протести, никой не ми е плащал за транспорта, за горивото или нещо друго. Защото съм ходила по вътрешно убеждение, а не по партийна повеля. Толкова за автобусите....и пак не се събира огромно количество народ. Защото огромно количество народ се събира, КОГАТО ТИ ВЯРВАТ", пише Гунчева.

"Всеки месец не се правят протести. А и парите не са за това. Поне според закона. Друг е въпросът дали е морално да плащаш за протестите. А не да разчиташ НАИСТИНА да убедиш хората сами да излязат на улицата", пише още Гунчева като отговор в завързалия се под публикацията ѝ разговор.

В началото на 2022 година Actualno.com се поинтересува относно финансовото състояние на "Възраждане" и по-точно за какво харчи субсидията си, предвид организираните тогава протести на тема "Ковид". На въпрос на Actualno.com как са платени автобусите за големия протест против зеления сертификат пред парламента (на 12.01.22), особено ако все още има неплатени задължения по изборните кампании ("Възраждане" казва, че няма), отговорът е следният:

"Относно запитването Ви за автобусите - те са платени от субсидията и това винаги е било практика на "Възраждане" да осигурява транспорт на своите членове от страната, които се придвижват с автобуси. Това по никакъв начин не променя общата картина на протеста. На последния протест имаше около 1000 човека, които са дошли от страната от общо около 10 000 присъстващи. Голяма част от хората заплатиха сами транспорта си и сами избраха как да се организират дали с коли или с автобуси, защото "Възраждане" нямаше възможност да заплати за превозът им".

ОЩЕ: Костадинов към управляващите: Долнопробни престъпници, национални предатели, терористи

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика