Елена Йончева: Борисов сменя министри в опит да отложи гнева на българина

4168
Елена Йончева: Борисов сменя министри в опит да отложи гнева на българина
Снимка: БГНЕС

Смяната на министри е опит да се отложи гневът на българина към цялата тази политика, каза в разложкото село Баня говорителят на БСП Елена Йончева, като агония пък определи Корнелия Нинова цената, с която се плаща за времето, в което ще управляват новите министри, предаде БГНЕС.

Йончева коментира номинираните нови министри, след като Корнелия Нинова представи законодателната програма на партията за новия парламентарен сезон. В село Баня БСП провежда двудневен семинар.

„Смяната на министри е опит да се избяга от отговорност, опит да се отложи гневът и недоволството на хората заради срива във всички сфери на държавата. Най-добър отговор дава самият министър в оставка Валентин Радев, който казва следното – „Това е някакво продължение на това, което сме правили. Бих искала да попитам продължение на какво – продължение на голяма престъпност в България, продължение на битовата престъпност, продължение на липсата на разкриваемост на тази престъпност, корупцията и грабежа на България, която се констатира от всички международни европейски и американски институции. На това ли ще бъдем свидетели”, каза Йончева.

Според нея самият факт, че за 10 г. пазарът на чуждестранните инвестиции в страната ни се е сринал – всичко това е заради непредвидимата политика в България, както и че смяната на министри е опит да се отложи гневът на българина към цялата тази политика.

Делян Добрев: В нищо не обвиняваме Йончева, искаме да знаем, тя се изтърва за къщата в Барселона

Учудвам се, че я няма г-жа Йончева, защото когато преди месеци ме клеветеше, обикаляше всички телевизионни студиа без документи, за кое...

„Смяната на лица не води до нова политика, тя е опит да се избяга от отговорност, опит да се избяга от отговорност, да се отложи гневът на хората заради всичко, което става в държавата”, добави още Йончева.

„Ние не коментираме личните качества на някои кандидат. Казваме, че това няма да промени системата няма да промени политиката. Смяната е печелена на време за управляващите и загуба на време за България. Трябва да се промени моделът, по който функционират всички министерства, а не личностите. Личностите изпълняват политика, зададена от управляващата партия. В политиката е разковничето”, каза пък лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Като агония определи тя цената, с която се плаща за времето, в което ще управляват новите министри. „Агония ще е, ако не постигнем национално съгласие и енергия за качествена промяна. Не ни е целта властта да се смени и да продължи друга, не просто да сменим ГЕРБ, за да управлява БСП. Ние искаме съгласие за начина на изпълнение на политиката. Искаме конституцията да започне да се спазва и изпълнява”, добави Нинова.

Лидерът на БСП коментира и казаното вчера от Цветан Цветанов, че няма разрив в отношенията между него и премиера Борисов: „Тяхна си работа. Нашият разговор е за бъдещето, те са на финал, ние искаме да гледаме напред. Нека да некоментираме на господин Цветанов интригантството”, каза Нинова.

Лидерът на БСП представи и законодателната програма на партията си за новия парламентарен сезон. Първият е законопроектът срещу двойния стандарт на храните. „Много се изговори за това, но като че ли резултат няма, ето защо с Националното обединение на земеделските кооперации, в което членуват 400 кооперации, изготвихме този проект. Вторият е законопроектът за българско производство и търговски вериги. Той е изработен съвместно между БСП и Съюза на българските производители, храни, стоки и средни предприятия. С него се подема българското родно производство. Третият проект е законът за управление на държавните предприятия. Същността му е предприятията не да се управляват на партиен принцип, а управление на професионален мениджърски принцип, където хората се назначават с конкурси, а не по партийна линия”, каза Нинова.

ГЕРБ със сигнал срещу Йончева заради Цветан Василев, тя обяви, че аферата "Къщата в Барселона" е "нашето разследване"

ГЕРБ внесе сигнал в прокуратурата срещу червения депутат Елена Йончева - защото имала общ бизнес с Цветан Василев. ГЕРБ прати данните с...

Следващият закон е за обезщетение на тракийските българи, последното – ще бъдат внесени проекти, свързани с борбата за домашното насилие.

Започват и срещи и разговори из цялата страна, в които ще присъства целия актив на БСП с изключение на 20 депутати.

Това е разговор с гражданите за бъдещето, а не партийна свада за настоящето”, обяви Нинова.

Според нея срещите започват този четвъртък от Благоевград, веднага след като бъдат гласувани новите министерски назначения.

„Решихме, че 20 души ще бъдат в парламента. Искам да разсея коментарите, че оставаме с 20 души, за да пазим кворума. Тези хора ще отстояват нашите предложения и проекти. Останалите тръгваме на срещите, които ще са в сряда и четвъртък. Разговорите са публични и отворени за всеки. Има дни, в които ще се прибираме всички, поради важни събития като очакваното тази седмица вето на президента, обсъждането на бюджета и закона за пътищата. Поставихме си времеви хоризонт – до края на 2018 да стъпим във всяка община. В края на декември обещаваме всички идеи и около кои има национално съгласие”, добави Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика