Емблема на дясното подкрепя Радев, обвини Борисов и прокуратурата, че прикриват знаково отравяне

25215
Емблема на дясното подкрепя Радев, обвини Борисов и прокуратурата, че прикриват знаково отравяне
Снимка: БГНЕС

Въпреки десните си убеждения, служебният министър на отбраната от кабинета на Ренета Инджова Бойко Ноев категорично подкрепи преизбирането на Румен Радев за президент и обвини Бойко Борисов и прокуратурата в прикриване на отравянето на Емилиян Гебрев и взривове в оръжейни складове в страната.

Що се отнася до това, че е част от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата за президент на Румен Радев, Бойко Ноев коментира по следния начин – защото Румен Радев застанал на страната на битите с вдигнатия юмрук, бил и човек на честта (никога няма да се остави неговият шеф в изборната нощ да го почуква по главата и да го сравнява с магаре). Радев защити евроатлантическата ориентация на България, той беше първият български президент, който сложи пръст в раната за Северна Македония – правата на българите там, подчерта бившият служебен министър на отбраната Бойко Ноев.

Сочен за "отровител на Гебрев" беше обвинен за покушението срещу Скрипал

Още един руснак е обвинен от полицията във Великобритания за връзка с отравянето на бившия разузнавач Сергей Скрипал в Солсбъри с нервн...

Същевременно Бойко Ноев каза и следното – да, той имал грешки в началото на мандата, залитал към Русия, но се поправил. И влезе в тезата, че всеки допуска грешки, включително заради думи като „Едно е да летиш в небето и да правиш лупинги, друго е да си честен политик”. За тези 5 години Румен Радев доказа, че е честен политик, смята Ноев.

"Не може да има единство между битите и биячите, между крадците и окрадените, между пачките и чекмеджетата и бедните българи. Идва ми много, когато Йордан Цонев почва да говори за държавност – този, който беше изгонен навремето от СДС. Върхушката на ГЕРБ носи отговорността за разделението на нацията", каза Ноев. Той призова Борисов да стане кандидат за президент, а ДПС да издигне Делян Пеевски, с Йордан Цонев за вицепрезидент.

За да станеш президент, трябва да бъдеш лидер, не да можеш да владееш само чужди езици, е позицията на Ноев, изразена пред bTV.

Отравянето на Емилиян Гебрев

За Бойко Ноев политическият лидер, подкупван от Божков, е Бойко Борисов. Той обвини Иван Гешев в саботаж

Отново трябва да ни освобождават отвън, макар че имам чувството, че този път ще се освободим сами. Това заяви Бойко Ноев, бивш министър...

Трима български граждани бяха отровени (собственикът на "Емко" Емилиян Гебрев, синът му и производствения директор в негова компания), стават взривове (в оръжейни предприятия) в страната. Не се разследва нищо - има обосновано предположение, че Бойко Борисов (като премиер) и Сотир Цацаров (като главен прокурор) прикриха по четири направления - имена на участници, използваната отрова, подбудители и извършители, заяви Ноев.

"Прокуратурата прикрива престъплението и аз съм готов да защитя тези свои думи където трябва, в рамките на закона. Имам конкретни данни, които ще предоставя – когато Гешев почне да отговаря пред новия главен прокурор в едно следствие, което да го докара дотам, докъдето (бившият) словашки главен прокурор – 14 години затвор, тогава ще говоря", категоричен беше Ноев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика