Емил Димитров: Болниците извиват ръцете на всяка власт, тази не се справи с Агенция "Митници"

22412
Емил Димитров: Болниците извиват ръцете на всяка власт, тази не се справи с Агенция "Митници"
Снимка: БГНЕС

Болничните заведения непрекъснато увеличават разходите си. От 2001 година насам здравният бюджет е скочил три пъти, а не сме получили три пъти по-добра услуга. Това си е жив рекет, смята известният бивш шеф на Агенция „Митници” Емил Димитров-Ревизоро.

От началото на годината по официална статистика е имало 1,34 млн. болни, 450 хил. в за били приети в болниците, направени са 25 хил. оперирани, каза Димитров. До края на годината, по груби сметки, в България ще има 2 млн. болни, 1 млн. ще са минали през болниците, а 50 хил. ще бъдат оперирани, сметна Ревизори. Болниците използват всяка възможност да пускат клинични пътеки, да лекуват хора и да точат бюджета – и извиват ръцете на властта, защото сами виждате за колко болни става въпрос. Ако ги изкарат на улицата, естествено става страшно, посочи Димитров.

Румен Петков: Орешарски, не можеш да се справиш с контрабандата, защото си зависим

Критиките на бившия вътрешен министър и лице на АБВ Румен Петков към премиера Пламен Орешарски продължават с пълна сила. Днес Петков за...

По отношение на митниците Ревизоро заяви, че трябва да се увеличи или бюджетният дефицит, или да се бръкне и вземе от приходите – такива няма или да се вземе заем. За последното време няма – и сега се действа така, че служебното правителство да актуализира и да взема непопулярни мерки. Защото при актуализация се взема от един сектор, за да се даде друг, посочи Димитров.

През тази година Агенция „Митници” трябва да събере 540 млн. лева ДДС, а към момента те са със 75 млн. лева по-малко. Сега, във време на липса на власт, ще трябва да се събират приходи – как ще стане това, попита той. Митниците са в ръцете на мафията – държавата ѝ позволява да владеят каналите, от които трябва да дойдат приходите, посочи Димитров. От 322 млн. лева акциз, Агенция „Митници” е събрала само 28 млн. лева, продължи с унищожителните цифри Ревизоро. До този момент Агенция „Митници” е с общо 350 млн. лева назад от това, което се е планирало като събиране на приходи, обясни Димитров.

Какво ще се случи – ще се намали изпълнението на приходите, но дори тогава няма да има изпълнение. И ето така се губят милиони – около половин милиард в случая през тази година, сметна Димитров.

Във връзка с КТБ Емил Димитров заяви, че евентуална дупка там ще се пълни с пари от фискалния резерв.

Татяна Дончева: Митниците ги разбихме, евроизборите са незначителни за бъдещето ни

За шест месеца Агенция „Митници” смени няколко директори. Това означава, че има нестабилност и има липса на стратегия за уп...

За Здравната каса правителството не е виновно, но за Агенция „Митници” е много виновно, защото не направи реформи и не се погрижи с кадрова политика за ръководството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика