Емил Кало: АБВ търси съюз на идеи

31965
Емил Кало: АБВ търси съюз на идеи
Снимка: АБВ

АБВ е единственият шанс за спасение на левицата в България. Ние развиваме програма, в която са заложени социални ангажименти и концепции. Търсим единение по тяхното изпълнение в ляво и център на политическия спектър. Отдавна приканваме и към общонационален консенсус по няколко важни за бъдещето на страната ни области. Не търсим коалиция, съюз между имена и абревиатури, а съюз на идеи. Това заяви в ефира на радио К2 членът на инициативната група на гражданското обединение "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) Емил Кало.

На предстоящите предсрочни парламентарни избори АБВ ще разчита на идеи и програми, чиято реализация може да спомогне за изход от кризата. За тяхното изготвяне и най-вече представяне пред хората обаче, се изисква време, обясняват от пресцентъра на АБВ.

АБВ: От избори през лятото са заинтересовани купувачите на гласове

От избори през лятото са заинтересовани купувачите на гласове, които ще разчитат на контролиран вот. Тези, които не искат истинска камп...

Според Кало всички, които настояват за избори във възможно най-кратък срок, разчитат на това, че са овладели така наречената „технология на изборния процес“, която не се интересува от стойностните идеи за управление на държавата, а разчита на популистки обещания и изборни манипулации.

Не беше пропусната и темата за "Южен поток". Според Кало всеки честно изготвен икономически анализ на бъдещия газопровод ще докаже категорично неговата рентабилност и полезност за България.

"Начинът, по който ръководството на страната ни бе принудено да прекрати работата по този енергиен проект е унизителен. Не трябваше да допускаме и грешката „Южен поток“ да се определя само като геополитически, а не като икономически проект. Вследствие на това в момента никой в Европа не се интересува от това, какво ще загуби страната ни ако той не бъде реализиран и ние се превръщаме в заложник на кризата във взаимоотошенията между Русия, Украйна и Запада", посочи членът на инициативната група на АБВ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика