ЕНП изключва Земеделския народен съюз

19009
ЕНП изключва Земеделския народен съюз
Снимка: БГНЕС

Очаква се тази вечер или утре парламентарната асамблея на Европейската народна партия да вземе решение за изключване на Земеделския народен съюз.

Мотивът е, че лидерът на съюза Румен Йончев е участвал в последните парламентарни избори като представител на Коалиция за България и в момента е депутат от тази коалиция, чиито ценности и принципи не съвпадат с тези на ЕНП, обясниха от централата на партията.

Земедeлците се обединяват с Бареков за евроизборите

Работим по бъдещото обединение с партията на Николай Бареков и ВМРО за евроизборите. Това потвърди пред БТВ лидерът на Земеделски народ...

Оттам добавиха още, че решението е било подготвено от месеци, но трябва да бъде одобрено от парламентарна асамблея, затова не е станало факт на по-ранен етап, съобщава БНР. 

Преди дни самият Румен Йончев съобщи пред медиите, че ГЕРБ и ДСБ ще направят опит да го изхвърлят от ЕНП заради предизборния му съюз с партията на Николай Бареков. Йончев е планирал да участва в предстоящия през март в Дъблин конгрес на ЕНП заедно с Бареков, но след изключването на Земеделския съюз от редиците на европейската десница, това няма да бъде възможно, коментираха от ЕНП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика