Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ерменков се разкая за отровната вода в София, Нинова призна, че така не се прави

22 май 2018, 13:56 часа • 1682 прочитания

Няма да се крия зад имунитет, ако прокуратурата реши да предприеме действия. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от БСП Таско Ерменков, който се извини на софиянци за публикуваната от него в социалните мрежи информация, че водата в столицата е отровна, предаде БГНЕС.

Ерменков коментира, че поводът да направи тази публикация е била получена от него информация за съмнения в качеството на водата в София. "Писах на страницата и профила си призив за намеса на компетентните органи. Естествено беше да цитирам и съобщенията, които бях получил по-рано", обясни народният представител. "Може някои от гражданите да са били наистина уплашени и да съм създал душевен дисконфорт, за което най-искрено моля да бъда извинен", допълни той. Ерменков се обърна към управляващите с думите: "Няма нужда да ми искате оставката, защото не зависи от вас. Когато тези, които са ме избрали, свалят доверието си, аз сам ще я дам".

Ден след публикацията, ГЕРБ сезираха държавното обвинение, което започна проверка по случая, а в декларация от името на парламентарната група заявиха, че не приемат извиненията на Ерменков и отново призоваха той да подаде оставка.

"Внушението на господин Ерменков беше, че държавата крие информация от хората и по този начин рискува техния живот и тяхното здраве", заяви Тома Биков от ГЕРБ и определи това като провокация с цел да бъде загубено доверието между хората и институциите.

Преди началото на заседанието темата коментира и лидерът на БСП Корнелия Нинова. "Така не се прави. Начинът, по който Таско Ерменков е предоставил информацията, е неправилен, но това не е основание той да бъде изключен от групата или да напуска парламента", смята лидерът на БСП.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес