Габровски защити кандидат-министрите си: Няма хора без петна

3895
Габровски защити кандидат-министрите си: Няма хора без петна
Снимка: БГНЕС

Няма хора без петна. Това каза кандидатът за министър-председател на ГЕРБ проф. Николай Габровски в предаването "Лице в лице" по бТВ.

ОЩЕ: Кой кой е в предложения от ГЕРБ кабинет "Габровски"

Кандидатът за министър-председател коментира, че познава някой от номинираните за министри лично, а други ги е срещнал за пръв път сега. Той поясни, че хората, които са го съветвали, са били от различни политически сили. 

ОЩЕ: Кабинетът "Габровски": Стари муцуни, разследван от прокуратурата и издател на Playboy

Той коментира и различните информации за отделни министри, които се появиха в публичното пространство. "Не знам как си представяте тези хора, които нямат нито едно петно и от къде може да ги внесем и намерим. Това със сигурност не може да са живи хора. Така или иначе профилът на хората, които избрах, са на различни професионалисти", добави кандидатът за премиер. Според него има хора, които трябва да бъдат посрещнати с адмирация за риска да се откъснат от комфорта си. 

ОЩЕ: Кирил Петков: Предложеното правителство е кабинет на Борисов, Радев и Пеевски

Той изрази мнение и за думите на Кирил Петков, като заяви, че не знае какъв е генезисът на тази комбинация, за който той твърди. 

От думите му стана ясно, че мотивът му да се включи като кандидат за министър-председател, е патриотичен. "Нееднократно съм получавал покани от различни политически сили. Винаги съм отказвал с пълното убеждение, че съм най-полезен в операционната. Сегашният момент мисля, че е различен", каза проф. Габровски. 

Той изрази убедеността си, че при нови избори през март, няма да доведат до нещо различно. "Страната ни ще тръгне по спирала на долу, която много ме плаши. Това беше причината този път да взема друго решение. Този път, когато получих предложението от г-н Борисов и от групата на ГЕРБ - СДС си зададох само един въпрос. Искам ли нещо да променя или не? Ако отговорът на този въпрос беше:не, е ясно, че сега нямаше да си говорим с вас в това студио. Явно е, че отговорът, който дадох на себе си, беше - да", добави още проф. Габровски. 

Според него с третия мандат няма как да получи свободата, която има сега. "Ще започнат едни пазарлъци, едни междупартийни совалки", смята той.

"Няма как да проработи, няма как да получа свободата, която имах сега, което автоматично ме кара да мисля, че няма как да се явя в подобна конфигурация", добави проф. Габровски. 

Той заяви, че Бойко Борисов му се е обадил, след това са разговаряли, че ГЕРБ не иска да прави партиен кабинет. 

По повод твърденията, че оглавяваният от него проектоабинет, може да бъде избран чрез игри с кворума, проф. Габровски  заяви, че това са партийни технологии, които са му чужди. "Най-добрата кризисна мярка, най-добрият начин да продължим със съдебната реформа, е зависимо от един работещ парламент. Нямаме ли парламент, тези неща няма да се случат. Нямаме ли парламент, ние ще обедняваме, може би ще загубим геополитическата си ориентация", смята проф. Габровски. 

Проф. Габровски бе попитан и за мнението му за връщането на хартиените бюлетини. "Това беше един много тежък дебат. Факт е, че почти цяла Европа гласува с хартиени бюлетини", коментира кандидатът за министър-председател. Според него най-голямата фалшификация на изборите е ниската избирателна активност.  По темата за реформа в здравеопазването, той отчете, че здравната система със своите хубави и лоши страни, работи. "Революционни промени не знам дали ще има нужда да се правят", добави проф. Габровски. Той заяви, че целта му е да се случи нещо добро за детското здравеопазване. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Депутатите приеха ветото на президента върху Закона за насърчаване на инвестициите

Парламентът прие измененията в договора за самолетите F-16

Ваня Григорова: С Мая Манолова сме добре допълващи се вектори

Атанас Атанасов: Всички говорят за „Корал“, какъв е скандалът?

Второ извънредно заседание на парламента за един ден

В Украйна е пристигнала нова военнотехническа помощ от България

Божанов: Част от забраната на реклама на хазарт противоречи на европейското право

Докъде стигна България с инфраструктурата за F-16 Block 70: Говори началникът на отбраната

Денков: В крайна сметка Нотариуса е бил „информатор“ на МВР

АКФ: В АПИ е назначен бивш директор на общинско дружество със съмнения за злоупотреби

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика