ГДБОП и ГД "Национална полиция" с нови началници

17544
ГДБОП и ГД "Национална полиция" с нови началници
Снимка: БГНЕС

Ивайло Спиридонов е новият директор на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП). Информацията това съобщи вътрешният министър Веселин Вучков. До момента Спиридонов беше заместник-началник на Главна дирекция "Криминална полиция".

Нов началник има назначен и в Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП). Това е бившият заместник-директор на СДВР – Христо Терзийски.

Писанчев не иска ГДБОП да излиза от ДАНС

Председателят на ДАНС Владимир Писанчев, който застана на поста след скандала с Делян Пеевски, не желае ГДБОП да бъде отделена от агенц...

Днес и двамата ще бъдат представени на състава, информира БНР.

От днес влезе в сила промяна в Закона за МВР и други закони, като този за ДАНС. От днес на практика МВР има нов структурен организъм, коментира ресорният министър, цитиран от БГНЕС.

Охранителна и криминална полиция се сливат в ГДНП. Директорът й назначен от тази сутрин е с 19-годишен стаж в системата на МВР. Пред него има сериозни задачи за решаване – оптимизация на Главната дирекция, съкращаване на началнически постове и на администрация.

Ивайло Спиридонов, който ще оглави ГДБОП за срок от една година, има 20-годишен стаж в системата на МВР. За него специално Вучков каза, че е говорил два пъти с премиера Бойко Борисов. "Той също горещо препоръча одобрението за тази кандидатура".

Депутатите върнаха ГДБОП в МВР

ГДБОП става част от структурата на МВР при обсъждането на второ четене на промените в Закона за МВР. Досега ГДБОП беше част от Държавна...

От днес 543 служители на ДАНС на практика стават служители на МВР. "Вероятно щатът на ГДБОП ще бъде не повече от 600 човека. Малко по-малка структура, по-мобилна и по-добре подготвена", заяви министър Вучков.

Той коментира, че новата правна рамка, която влиза в сила днес, изисква императивно нова процедура за назначаване на председател на ДАНС, на ДАТА и на главен секретар на МВР.

Министерският съвет трябва да обсъди това и да предложи на президента с указ да назначи тези три висши професионални длъжности, обясни Вучков. Той каза още, че утре или най-късно другата сряда такава дискусия ще се проведе в МС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика