Ген. Атанасов: Има "герберски суджук" с дарение за пожарната

4183
Ген. Атанасов: Има "герберски суджук" с дарение за пожарната
Снимка: БГНЕС

Пожарникари се е наложило да си купят екипировка… която им е била дарена от Канада. Съмненията са, че парите са потънали в партийната каса на ГЕРБ, обяви лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов пред bTV.

По думите му става дума за 1600 костюма, по договора за които страна не е пожарната или МВР а… ГЕРБ: „Областният управител на Пловдив сега – Здравко Димитров, упълномощен от Бойко Борисов и Цветан Цветанов, е подписал договора”.

Петър Низамов се оказа социално слаб, живеел с 508 лв. на месец

Петър Низамов - Перата, който нападна оператор на bTV по време на протеста в Асеновград, е обявил пред съда, че социално слаб. Низамов...

Той показа и фактури, които показват, че транспортът е бил платен от пловдивски фирми – и предположи, че става дума за спонсори на управляващата партия.

„Колко са парите и къде отидоха?”, запита Атанасов и коментира, че събирането на пари от хора, които едвам свързват двата края и са принудени да протестират, е „някакъв специфичен пловдивски герберски суджук” (по аналогия със скандала с депутат от ГЕРБ и организацията на партията в Добрич, които се разследват за изнудване на местни бизнесмени). Според лидера на ДСБ е възможно средствата да са отишли в партийната каса на ГЕРБ.

По думите на ген. Атанасов, хроничното недофинансиране е основна причина за демотивацията, която цари в МВР, а министър Валентин Радев не приема диалога. Лидерът на ДСБ го обвини и че грубо нарушава закона и повишава служители от системата без конкурс. Като пряк резултат от всичко това той посочи последното отвличане в София, приключило с плащане на откуп: „Хората когато не вярват на държавата и институциите, се спасяват сами”.

Без да искат, службите признали за намесата на Русия

Атанасов: Неуспешният преврат в Турция е работа на руското военно разузнаване

Опитът за преврат в Турция е работа на руското военно разузнаване и имам способностите да обоснова веднага тази теза. Това заяви п...

116 страници е този доклад, имам съмнение, че тези, които са го гласували в правителството, не са го чели, защото ако бяха, нямаше да им хареса, коментира ген. Атанасов във връзка с доклада за състоянието на националната сигурност, който предизвика сериозни полемики заради включването на действията на Русия.

Лидерът на ДСБ подчерта, че вътре няма извод, че от Москва идва основна заплаха за българската национална сигурност, но е останал „паразитен текст”, посветен на хибридната война.

Борисов има един принцип при воденето на външната политика – винаги с Меркел, никога срещу Путин”, подчерта ген. Атанасов. Според него българските служби по никакъв начин не противодействат на руските действия на наша територия и е показателно, че през последните години няма нито един изгонен сътрудник на разведката.

„Знаете ли какъв е съставът на дипломатическото присъствие на Русия в България – колкото на Великобритания, Германия и Франция, взети заедно”, отбеляза Атанас Атанасов.

Началникът на пожарната видя подобрение, а не влошаване на условията за работа

Условията за работа в пожарната се подобряват непрекъснато, не се влошават, но това не означава, че те са перфектни. Това заяви начални...

Той припомни и реакцията в парламента на доклада: „Всички депутати от всички парламентарни групи тръгнаха да се кълнат във вярност на Русия”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com