Георги Гергов: БСП е заспала, трябва ново ръководство

5258
Георги Гергов: БСП е заспала, трябва ново ръководство
Снимка: БГНЕС

Трябва да има промяна в БСП. Това означава и смяна на лидера. Михаил Миков и Янаки Стоилов са от старото ръководство. Това заяви Георги Гергов от БСП, който в края на миналата година подаде оставка от поста председател на партията в Пловдив.

"Тябва съвсем друг курс и да излезе истината. Защо затворихме блоковете в АЕЦ "Козлодуй", защо правим комисия за Русия? Стараят се да го направят поредния конгрес и това е поредната замазка на нещата. Стоят 26 години тези хора в парламента. Всичко, което се случи в страната, БСП стои в тоя компот. Партията е заспала", коментира Гергов.

Гергов: Да бъдем мъже и да дадем оставки в БСП

"На областния съвет на БСП ще си подам оставката. Ръководството трябва да си извади оставките, да ги депозира, да отидем след януари на...

По думите му аристокрацията на БСП трябва да се махне, партията да мине през чистилище.

"Трябва да се каже задкулисието в цялата политическа сфера от 1989 година досега. Страхът в БСП мачка всички. Какво ми се крие Стоилов. Колко области смени той за 26 години? Не мога да коментирам прегрешенията на Миков. Работите обаче не вървят", добави той.

Гергов допълни, че само Сергей Станишев, Михаил Миков и Димитър Дъбов си знаят какво са се договаряли, пише Topnovini.bg.

"Между ръководството на БСП и социалистите е Гранд каньон. Хората не ни вярват, защото има лицемерие. Как ще правиш комисия за Русия? 70% от членовете на БСП са русофили. Какво направи Америка за нас? Имаме геополитически конфликти с Турция, но с Русия нямаме", отбеляза Гергов.

Георги Гергов: Няма последователна лява политика, хората не ни вярват

"Нарушен е диалогът с хората, а това доведе до неразбиране на политиките и решенията, които предлагаме. Няма адекватна и последователна...

Запитан дали ще се кандидатира на лидер на БСП, той посочи, че ще го направи само ако го номинират. За Корнелия Нинова и за това, че ще се кандидатира за лидер на столетницата, Гергов коментира, че е напорист човек и може. За пример обаче даде Мая Манолова, която според него заради това, че говорела, си заминала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика