Георги Гергов: Корнелия Нинова също е ходила при Сотир Цацаров

3132
Георги Гергов: Корнелия Нинова също е ходила при Сотир Цацаров
Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова е ходила 10 дни преди това (бел. ред. - преди срещата между Сашо Дончев и главния прокурор) при Цацаров, но не мога да кажа защо. Това са клюкарски истории… И този скандал ще отшуми, и той ще мине, но ще остане раната върху мен, че съм употребен. В тази история няма нищо, от което да се срамувам и да се притеснявам. Така коментира Георги Гергов случая "ЦУМгейт" в интервю за bTV

Всичко е възможно, но заради едно кафе да стане "ЦУМгейт" е необяснимо. Някой търси дивиденти и някой трябва да плати сметките. Няма ненаказано добро, в случая съм най-малко виновният, който най-много е потърпевш. Не се приемам като жертва - Гергов не може да бъде жертва, допълни още бизнесменът.

Дончев разказа неговата версия, Цацаров също каза своето мнение, моето мнение не го споделях, като мислех, че Дончев ще бъде честен и коректен към мен. Те си противоречат и всеки път излиза нещо ново. Хубаво е да излиза нещо ново за медиите, но дали е добре, попита Гергов риторично.

Не мога пред хората, които ме уважават, да мълча, въпреки че много ме увещаваха да мълча. Защото те правят политически ходове и ми съсипват бизнеса, оплака се Гергов.

Самата среща

Защо се стигна до срещата - най-напред в събота се чухме със Сашо Дончев, звъннах му исках да говоря с него по някои въпроси, разказа Гергов. По думите на Гергов Дончев му е изпратил SMS със следния текст: „Благодаря, супер си, не се сещам за какво говориш. Ще се обадя като я прочета. В статията (бел. ред. - на вестник "Сега" за Операта в Пловдив) има само информация и нито една оценка или коментар, не разбирам какво не ти харесва, ако аз коментирам защо просто върху терена (бел. ред. - за нов дом на операта в Пловдив) не учредиш право на строеж от общината. Много хора ми се обадиха."

Ставало е въпрос за терена за операта в Пловдив, поясни Гергов. Уговорихме се да видим в ЦУМ поговорихме и един от въпросите беше дали ще може да се види със Сотир Цацаров. Дончев е имал среща преди това с него и иска още една среща. Тогава се разбрахме на другия ден в 12 часа, че ще дойде в моя офис и ще се видим, разказа Гергов. Не може да носиш папката в джоба си и да казваш обратното, добави той. Гергов заяви още, че Сашо Дончев е дал три листа на Цацаров, който ги е прибрал. Цацаров беше категоричен, че не може да му помогне по тази тема. Разговорът беше съвсем нормален за семействата за бизнеса, 15 минути.

Лозан Панов: Срещата на Цацаров, Гергов и Дончев трябва да предизвика реакцията на институциите

Срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев трябва да предизвика реакцията на институциите, а ...

Но сега се връщам преди 3-4 години, когато имаше проблеми с Русия. Дойде вкъщи със съпругата си, защо тогава не я съобщи тази среща? Обсъдиха се неща, когато започваше отношението на руската държава и „Газпром“ към него. В момента той си е в криза. Може да демонстрира и да дава пари за реклами, изтеглил е маса пари от банка, иска да се разплати с руската държава, смята Гергов.

Фактическата оставка

Предаде ме Нинова - нали съм застанал зад нея на Конгреса. Бил съм зад нея плътно, бил съм достоен човек. Разбира се, че ѝ го казах. Тя беше с Румен Овчаров. Всичко това е поза и маска, не сме се разбрали като мъже. Това е нейно решение. Едно дърво, когато му изрежеш всички клони: Паскалев, Найденов, Михаил Миков – храни лакомниците или пичовете, това което не дава плод, каза още Гергов.

Аз ѝ викам: „Майната ти!“ и си излезнах, така описа той ситуация с искането на оставката му.

Всичко, което е можещо и знае и може да представлява проблем се изчиства. Това бюро в партията е третият ешалон на БСП. Няма как това да не се отрази. Дънера на БСП не съхне. Тази е партия така е устроена, че винаги ще бъде.

Кутев: Няма драма с отстраняването на Гергов от Изпълнителното бюро на БСП

Ако ти си един крупен бизнесмен като Сашо Дончев и искаш да се видиш с главния прокурор, не вярвам той да ти откаже, стига да е легитим...

Ще се отвори кутия със скелетите. Време е вече да се отворят икономическите досиета с продажбите. Защо не излязат с Нинова и да кажат ясно – за Пловдивския панаир, как е станало преструктурирането, нарушен ли е Законът, попита Гергов.

Категорично всичко това са воаяжи, измислени неща, аз се чудя на лицемерието на хората. Ясно е, че съм подведен, с желанието си да направя нещо добро се случи това. Нямам защо да лъжа и да го усуквам, каза Гергов.

Цялата тази помия е върху главата на главния прокурор, защото се обслужват политически интереси и върху главата на Борисов, категоричен бе Гергов.

Ясен е на цялото обществото сблъсъка между Панов и Цацаров. Със Сотир сме добри познати от много години, уважаваме се и аз му постлах това нещо и съм длъжен да го кажа, че съжалявам, че се случи.

Относно „Пътища Пловдив“ Гергов заяви: „Не съм печелил нито една поръчка, ако съм спечелил може да ми задавате въпроси. Ясно отговорих. Никога не съм влизал в следствие или съд, никога не ми е завеждано дело. Ако съм търсил помощ от Цацаров, той няма да дойде да пие кафе с мен. Вие май не познавате този човек. Медиите му правят образ, който няма нищо общо с него. Не го гледайте такъв благичък, той е серт човек. Той е почтен, достоен главен прокурор и му пречат да си върши работата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика