ГЕРБ и БСП си премериха комунистическото минало в търсене на "истината"

3851
ГЕРБ и БСП си премериха комунистическото минало в търсене на "истината"

Трябва да говорим за историята, последствията и всичко това, което се е случило на народа ни. Така депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова коментира темата за изучаване на комунизма и престъпленията на този режим в X клас в училище, визирайки, че днес се почита паметта на жертвите на тоталитарния режим и осъдените от Народния съд.

Не знам дали в БСП одобряват отдаването на почит на един тоталитарен лидер, заяви Атанасова по адрес на снимка, на която лидерът на социалистите Корнелия Нинова поднася цветя на паметника на Тодор Живков в Правец. Депутатът от ГЕРБ коментира и снимка как Бойко Борисов охранява Живков с думите, че това му била работата. Трябва да спорим дали и редно ли е бъдещите поколения да знаят истината, подчерта Атанасова, според която комунизмът отдавна е признат за тоталитарен режим.

Нов скандал в парламента - пак за комунизъм и Делян Добрев

Със скандал започна днешното заседание на Народното събрание. Без изненади - в центъра на спора бяха депутати от ГЕРБ и БСП, които се...

Не се отричаме от историята си, оценили сме си грешките и продължаваме напред. Тодор Живков е част от историята ни и винаги сме казвали, че продължаваме делото на БКП, каза депутатът от БСП Таско Ерменков. Нищо чудно за човека, хвърлил служебната си карта от МВР, за да пази лидера на БКП, добави Ерменков по адрес на факта, че Борисов е бил бодигард на Тодор Живков. Червеният депутат уточни, че Борисов го направил, за да не бъде деполитизиран.

От 1923 година до 1944 година в България е имало гражданска война. И когато и от едната страна е имало черни забрадки, и от другата е имало, не можем да мерим коя забрадка е по-черна, заяви Таско Ерменков пред Нова телевизия. Въпросът трябва да се подхваща, но обективен – да се показват тези "провали", които е имало. Този диалог се стимулира, за да се отвлече вниманието от днешните проблеми – че няма образование, че здравната грижа се е превърнала в търговска услуга, убеден е Ерменков.

Таско Ерменков смая и с думите, че по времето на комунизма не били рушени църкви. Той каза това в светлината на факта, че през миналата година беше възстановена разрушената точно по времето на комунизма църква "Всех Святих" в Русенско. Храмът е разрушен за една нощ през 1975 година.

Иначе спорът относно комунизма по медиите започна още снощи (31 януари), в предаването "Часът на Милен Цветков". Знаете ли какво ще научат нашите деца – кои родове управляват в БСП. Защото лесно е да казваш, че си нов, когато си четвърто-пето поколение номенклатура, каза депутатът от ГЕРБ Мануил Манев. В редиците на ГЕРБ има повече хора, които са били членове на БКП, отвърна червеният депутат и бивш журналист от "Дума" Александър Симов, който също призна, че БСП е наследник на БКП. Това е поредната плоска лъжа, която цели да ви реши вътрешни проблеми, не се съгласи Манев.

БСП пита кой вкара комунизма в учебниците, министърът не казва

Нов скандал по стара тема. Така може да се определи днешната тема - комунизъм, която за пореден път раздели управляващи и опозиция. Пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика