ГЕРБ: Изказването на Ерменков е срещу националния интерес

1497
ГЕРБ: Изказването на Ерменков е срещу националния интерес
Снимка: БГНЕС

Изказването на Таско Ерменков нарушава българския национален интерес. Саботира прагматичната основа, на която би трябвало да встъпват българо-руските отношения Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който прочете декларация от името на управляващата партия.

На 19 март 2018 година за пореден път станахме свидетели на неадекватно и недопустимо изказване отстрана на народен представител от ПГ на БСП, което уронва престижа на Народното събрание и поставя под въпрос изграждани с десетилетия консенсуси в политическия и обществен живот на страната, каза Биков.

Цветанов: Ерменков поощрява проведените избори в Крим

Аз разглеждам статуса на Таско Ерменков с позицията на Корнелия Нинова за Кърджали. Таско Ерменков поощрява проведените избори в Крим, ...

В своя публикация в социалните мрежи народният представител от БСП Таско Ерменков написа: "Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, САЩ, ФРГ, Франция, ЕС в края на краищата - чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не - Крим каза своята тежка дума, а Вие, както го беше казал Христо Ботев, "...а вий... вий сте идиоти!".

"Оставяме без коментар неадекватния стил на написаното. Използването на името на един от най-големите български поети Христо Ботев в контекст, който няма нищо общо нито с творчеството му, нито с модерните през ХIХ век европейски антиимперски идеи, които той изповядва и заради, които умира, говори за историческата и литературната неграмотност на автора на горецитираното изказване", каза още депутатът от ГЕРБ.

"Оставяме без коментар и резултатите от последните президентски избори в Русия, така както не сме си позволявали да коментираме изборни резултати, в която и да било държава извън нашата", коментира Биков.

"Обръщаме внимание на това изказване, защото то продължава една опасна антиевропейска тенденция, която се развива от две години в най-голямата опозиционна партия в България", каза още Тома Биков.

Вигенин за статуса на Ерменков: Няма нужда от крайности

Виждаме, че статусите понякога стават новини. Трябва да ползваме по-умерен език, но в крайна сметка това е мнението на господин Ерменко...

Той настоя председателят на БСП Корнелия Нинова да заеме позиция по този въпрос.

Самият Ерменков коментира пред журналисти, че според него ГЕРБ опитват да замажат с него "скандалите, които тресат обществото".

"Безсилие на управляващите да избягат от скандалите, които те творят. Да измислят такива, да ги тиражират, за да стане ясно на всеки българин, че тази партия отдавна трябваше да слезе от власт", посочи Ерменков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика