ГЕРБ: Кабинетът "Петков" е дал цялата ни енергетика на концесия на офшорка (ВИДЕО)

8296
ГЕРБ: Кабинетът "Петков" е дал цялата ни енергетика на концесия на офшорка (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Цялата ни енергетика е дадена на концесия на една офшорка от правителството на Кирил Петков. Това съобщиха на пресконференция днес Десислава Трифонова, Делян Добрев, Даниел Митов и Тома Биков от ГЕРБ. Според тях меморандумът с Gemcorp не е прекратен, като те ще пададат сигнал до ДАНС, МВР и Европейската комисия.

"Далаверата за 1 милиард долара е потулена и това се доказва от документи", заяви Трифонова, която изнесе данните. "Кирил Петков се е надявал да се върне на власт и три месеца е крил доклада на ДАНС, а на скрито заседание е взето решение, че договорът ще се прекрати, но той не е прекратен", допълни тя. Трифонова допълни, че ще искат създаването на временна парламентарна комисия в 48-ото Народно събрание.

От ГЕРБ твърдят, че меморандумът с Gemcorp още не е спрян

Вчера Деси Трифонова получи отговор от Министерство на енергетиката за Gemcorp. Меморандумът с Gemcorp не е прекратен. Това каза лидеръ...

"Министър Александър Николов на 27 юли казва, че едностранно е прекратен меморандумът. Това не е така. Gemcorp е фирма фантом, за която няма данни. Вместо да го прекрати, изпраща писмо само по мейл, с което ги кани на двустранни срещи, ако компанията желае, за да уреждат за в бъдеще взаимоотношенията си", обобщи тя.

ГЕРБ ще инициира създаването на временна комисия не само за подписването, но и за прекратяването на меморандума. Трифонова се възмути, че Александър Николов е излъгал предишната комисия и това личи от отговора на служебния енергиен министър Росен Христов. Лъжите им са доказани от документите, с които разполагаме, настоя тя.

"Цялото говорене на Кирил Петков, че меморандумът с Gemcorp е прекратен, е било само да ни се замажат очите. В Министерство на енергетиката е извършвана дейност по унищожаване на документи с цел прикриване на цялата далавера. Има заплаха за националната сигурност. Ще пуснем сигнал до ДАНС и МВР", заяви Делян Добрев. Той уточни, че ще бъде подаден сигнал към Главна дирекция „Конкуренция” и главна дирекция „Енергетика” на Европейската комисия.

Призоваваме министър-председателя и министъра на енергетиката да оповестят всички документи, с които разполага правителството за аферата Gemcorp. Проследяваме и други министри и министерства от кабинета „Петков”. Следващия път ще си поговорим за МОСВ, което е не по-малко затънало в схеми. ПП бързат за избори, защото знаят много добре какво са вършили през последните няколко месеца и знаят, че и ние знаем и искат да прекратят работата на Народното събрание, заяви Даниел Митов.

За финал: ДАНС не казва директно кой е лобирал за Gemcorp

От доклада на ДАНС не може да се разбере кой е лобирал за Gemcorp. Това заяви председателят на Временната комисия за Gemcorp Емил Георг...

ГЕРБ подозират, че в министерството на икономиката е извършвана дейност по унищожаване не документи за прикриване на следите. Делян Добрев обяви, че има заплаха за националната сигурност. "Ще пуснем сигнал до ДАНС и МВР", закани се той. И отбеляза, че за спиране на газа нямало решение на МС, но за Gemcorp има, и е ясно кой го е подписал - Кирил Петков и жена директорка на дирекция. "Кога на оперативно заседание се прави протокол и кога не? За газа подписал ли се е?", попита Добрев. Има арбитраж в Париж, добре че не останаха още 6 месеца, че и енергетика нямаше да имаме, добави той. Според ГЕРБ с меморандума е нарушен регламента за държавните помощи. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com