ГЕРБ към БСП и ДПС: За пет месеца уволнихте 4 хил. държавни служители

23850
ГЕРБ към БСП и ДПС: За пет месеца уволнихте 4 хил. държавни служители
Снимка: БГНЕС

От началото на годината правителството на Пламен Орешарски е уволнило над 4 хил. души от държавната администрация. Това каза в пленарна зала на днешното последно за годината заседание на Народното събрание депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

От ГЕРБ разполагат с информация, че за последните от юни до декември са уволнени 486 души от Земеделското министерство, 1039 души от МВР, 319 от Социалното ведомсвто. Опозицията твърди, че мотивът за уволненията са политически причини.

Комисия на НС иска информация за всички назначения по времето на ГЕРБ

Отправяме писмо със запитване до органите на централната власт за информация за уволнения и назначения в зависимост от правомощията, ...

„Налице е психологическият натиск върху директорите на регионални служби. В областните управи в периода, в който управлява ГЕРБ, няма назначен експерт без конкурс и няма някой, който да не отговаря на изискванията по класификатора”, категорична бе Караянчева, цитирана от bTV.

Депутатът от ГЕРБ взе думата, за да обяви, че народните представители от опозицията са против удължаването на срока на работа на анкетната комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в държавната администрация и в други държавни структури и предприятия в периода от август 2009 г. до март 2013 г., станала известна като „Комисия за калинките".

„Няма смисъл да се удължава работата на комисията само, за да вадите грандиозни цифри и да показвате това, което на вас ви отърва”, обърна се тя към депутатите от управляващото мнозинство.

Все пак депутатите удължиха срока на работа на анкетната комисия. В отговор на критиките, отправени от Цвета Караянчева, депутатът от Коалиция за България Кирил Добрев заяви: „Аз и моите колеги стоим зад всяко едно назначение, което сме предложили, защото това са хора с авторитет".

Премиерът отрича да са уволнявани чиновници за политически пристрастия

Няма уволнени държавни служители заради участие в протестите срещу правителството.Това заяви премиерът Пламен Орешарски в днешния блиц ...

„Ефектът от назначенията на ГЕРБ доведоха до лавинообразно нарастване на простотията. ГЕРБ като партия винаги се е учила в движение, но никога няма да им се случи да се научат на коалиционна култура. Много е важно да можеш да уважаваш партньора”, коментира Кирил Добрев.

"Аз и моите колеги стоим зад всяко наше назначение. Вашите безобразия нямаха край”, добави Добрев.

„В Смолян уволнихте специалист, за съжаление онкоболен”, контрира Караянчева.

„Областният ви управител уволни жена, която беше бременна с тризнаци и те не можаха да се родят”, каза Дора Янкова от „Коалиция за България”.

Вече официално започна разследването на кадровата политика по времето на ГЕРБ

Вече официално Временната анкетна комисия, която се занимава с кадровата политика по време на управлението на ГЕРБ, изиска точни данни ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика