ГЕРБ срещу БСП за протестите: "Ние едва си удържаме хората" срещу "Мутри вън!"

12340
ГЕРБ срещу БСП за протестите: "Ние едва си удържаме хората" срещу "Мутри вън!"
Снимка: БГНЕС

Политически сблъсък между Крум Зарков от БСП и Тома Биков от ГЕРБ, наблюдавахме в Нова тв тази сутрин. Тезите на двете водещи политически сили бяха ясно изговорени, отношението им към протестите снощи също. Идват ли предсрочни избори е въпросът, който постепенно набира скорост.

"Конфликтът не е президент прокуратура. И това, което предизвика президента не е само една отделна случка, а завършек на един процес. Конфликтът е между нормалното и ненормалното. „Мутри вън!“ е призив към край на един мутренски начин на управление. Управление, не чрез убеждение, а чрез страх. Не чрез присъединяване на гражданите, а чрез мачкането им. Не чрез чуване на вопъла им, а чрез стигматизацията им. И този процес ще продължи. И този протест трябва да прерастне – не към НСО или някакъв малък детайл. Той ще прерастне срещу една корумпирана система, срещу фасадна демокрация, срещу страна, в която законите са само на хартия и дали ще ескалира зависи единствено и само от правителството, което трябва моментално да напусне управлението на страната. Да вървим към предсрочни избори., да се внесе нова енергия в управлението на политическия живот, иначе все някога напрежението ще ескалира", обобщи тезата на БПС Крум Зарков.

Ще има ли довечера контрапротест в защита на ГЕРБ? Вероятно да

Първите групи, организиращи контрапротести - стандартна схема при всеки по-голям политически протест - най-вероятно ще видим днес. ...

"Ние сме свикнали да получаваме управлението и да влизаме във властта, когато сме спечелили избори. И винаги така ГЕРБ така е влизало във властта. Оттам нататък,революционни ситуации, в момент, в който България е в последната фаза за влизане в еврозоната. Икономическа криза има заради коронавируса. Ние да оставим управлението 3 месеца да няма власт практически, защото такава няма по време на служебно правителство. После още 3 месеца в следизборни ситуации и да потъне цялата икономика, защото това ще се случи. А има избори след 7-8 месеца. Ако някой иска да го подкрепят българите, да го направи. Ние това и правим…", отговори му Тома Биков от ГЕРБ.

Борисов видя сценарий срещу еврозоната и преврат: Те го изкъпаха, той отива и вика – държа Борисов отговорен

Служебно правителство не означава безвластие, безвластие значи да имаш власт, която хората вече не искат, не слушат, опонира му Зарков.

Той даде пример с последните съмнения, които се породиха в социалните мрежи и набират скорост, дали рестриктивните мерки, наложени вчера, не са , за да се ограничат именно протестите и организиращото се масово плажуване на Росенец във Facebook.

"Отровното трио" призова да спасим демокрацията с нов протест

"Ние, Отровното трио днес (10.07) в 15.00ч. ще бъдем на фонтана пред президентството. За да е смислен и резултатен, протестът трябва д...

Какво ще стане ако правителството издаде рестриктивна заповед заради коронавируса? Попита Зарков Виктор Николаев. Според мен няма да се спазва. Ще има подозрение, че е заради това да няма протест, отговори Николаев. “Всяко едно решение дали е за коронавриуса, дали е за икономическа мярка, дали е за концесия, дали е заради Изборния кодекс, взето от това правителство, ще бъде подлагано на основателни съмнения, че цели нещо друго.”

Контрапротест готвите ли?, попита Виктор Николаев Тома Биков от ГЕРБ. Мисля, че трябва да се изчака малко да се успокоят нещата. Ако и ние извадим нашите хора, защото имайте предвид, че и сред тях има също спонтанно излизали хора. Какво да ги извадим? Не знам как да ги спрем. Защото при нас от вече година -2 има такива желания да излизат непрестанно. Ние не желаем да изваждаме хората на улицата. Ако политиката изведем на площада, нещата ще станат изключително сложни, изключително тежки за решаване. Има институции, където тези въпроси трябва да се решат. Има избори. ... Не се целят точните проблеми в случая, нито НСО е на правителството, нито прокуратурата.

Гешев: Г-н Радев се катери по гърба на Прокуратурата, очаквайте всичко от нас

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

24 часа по-късно: Няма бял дим над парламента - Мария Габриел не дойде с мандата, преговорите са прекъснати? (СНИМКИ)

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...