ГЕРБ създава работна група за разглеждане на предложения на кметове

751
ГЕРБ създава работна група за разглеждане на предложения на кметове
Снимка: БГНЕС

Днес се срещнахме с Националното сдружение на кметовете на кметства, за да разгледаме предложенията им за това как да се гарантира финансов ресурс за тези малки населени места.

Това каза на брифинг в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветанов: Дали БСП не обслужва някой в сделката за ЧЕЗ?

Дали днес опозицията не обслужва някой от кандидатите, които тогава са участвали в това съревнование за ЧЕЗ? Това запита председателя...

„Разговаряхме с тези достойни кметове на кметства, за да чуем техните проблеми. Да създадем работна група с участието на представители на изпълнителната и законодателната власт, с Националното сдружение, за да можем да решаваме проблемите и да търсим формата при гласуването на бюджетите за гарантиран праг, който да бъде на разположение на кметствата“, заяви той.

„Има кметове на кметства, които не са получили нито един лев добавка за закупуването на строителни материали или за решаването на най-неотложните проблеми на месните хора“, коментира Цветан Цветанов.

„Дадоха ни пример, че за 1 кг пирони кметът трябва да пише докладна и да ходи няколко пъти до общинския кмет. А някой път общинският кмет иска да разбере и къде ще бъдат забити пироните. Не бива да си позволяваме да изпадаме в такава ситуация“, посочи Цветан Цветанов.

„От сдружението имат и предложения, свързани с прага за избираемост на кметовете на кметства. Това е доста дискусионна тема и трябва да се направи задълбочен анализ, да чуем и кметовете на общините“, допълни той. „Не трябва да се прави никаква спекулация, тук има представители на различни политически формации. Разговаряме с кметовете на кметства, за да решаваме проблемите, а не да говорим за политическите си пристрастия“, заяви Цветан Цветанов.

Цветанов: В четвъртък ще решим за оставката на Теменужка Петкова

В четвъртък, когато бъде направено изслушването в комисията по енергетика и по националната сигурност евентуално, ще решим за оставката...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика