"Големите" имена сред евродепутатите ни се крият - начело със Станишев

4811
"Големите" имена сред евродепутатите ни се крият - начело със Станишев
Снимка: БГНЕС

В светлината на ескалиращата бежанска криза и на намесата на Русия в Сирия, активността на най-известните български евродепутати буквално може да се замени с думичката „пасивност“. Това показа проверка на Actualno.com в официалния сайт на Европейския парламент.

Лидерът на ПЕС, бивш министър-председател на България и бивш председател на БСП Сергей Станишев е повече от крещящ пример. В официалния му профил, в рубриката „Скорошни събития“, последното е от ... 20 май тази година! То касае дебат за ситуацията в Македония.

Българските евродепутати изработват позиция за имигрантските квоти, има предложения за затваряне на границите

Българските евродепутати се събират, за да изработят обща позиция по предложението на ЕК за квотно разпределение на мигранти, предаде &...

Вечната „голяма уста“ Николай Бареков е малко по-активен, но не чак толкова. Неговата последна официална „активност“ е по въпроса с ядрената програма на Иран – от 9-ти септември тази година.

Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки изглежда далеч по-активен. На 23-ти септември той е говорил за ролята на ЕС в рамките на ООН и как да бъдат постигнати целите на външната политика на Европейския съюз.

От страна на социалистите Илияна Йотова е хем познато име, хем е взела отношение по бежанската криза. На 16-ти септември тя е изказала позиция относно заключенията на Съвета на вътрешните министри за миграцията. На същата дата и първата в листата на ДПС от последните избори за Европарламента Филиз Хюсменова е взела отношение за миграцията.

Припомняме, че в началото на седмицата евродепутатът от квотата на Реформаторите Светослав Малинов, който влезе в ЕП с преференция за сметка на Меглена Кунева, организира конференция относно бежанската криза. „Избрали сме да бъдем политически слаби и да прехвърляме отговорността на пасивен американски президент и активен руски президент или обратното“, каза тогава Малинов, който е доцент по история на политическите идеи.

ДПС поиска свикване на КСНС

ДПС поиска свикване на КСНС. Тази позиция беше заявена от председателя на партията Лютви Местан в декларация от името на парламентарнат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика