Гонят държавни служители, участвали в протестите

40907
Гонят държавни служители, участвали в протестите
Снимка: БГНЕС

Държавни служители, които участват в антиправителствените протести, ще бъдат освобождавани от работа. Това обяви премиерът Пламен Орешарски на среща с гражданските организации, съобщи Дарик.

Орешарски допълни, че има служители, които „все още са на работа", въпреки че за тях е потвърдено, че са участници „в събитията пред сградата на Министерския съвет".

Ранобудните студенти: Оставка на сегашното управление и шест искания към следващото

Оставка на правителството на Пламен Орешарски и разпускане на Народното събрание - това поискаха отново в своя декларация "Ранобудните ...

Има и други, за които има оперативни данни.

„По отношение на длъжностни лица, за които вие казахте, че има информация, че работят срещу правителството - стремим се да подбираме най-добрите кадри, сигурно не винаги успяваме, за да може да освободим администрацията от политически пристрастни фигури", добави премиерът.

„Досега има няколко случая, за които всички знаем и обществото разбра, че са преки участници в събитията тук, пред тази сграда и все още са на държавна длъжност, или други, за които има оперативни данни.

Затова ще се въздържа от имена, не е хубаво непотвърдена докрай информация да се изнася публично.

Ще съберем повече хора, отколкото агитките на Левски и ЦСКА, казва Янаки Стоилов

Митингът-шествие, който БСП ще направи в тази събота (16 ноември) и който ще тръгне в 11:30 часа от „Орлов мост” към сграда...

Стремим се да се освободим от такива хора. За мен саботирането на дейност на което и да е ведомство, не е най-добрият начин да служи всеки държавен служител на държавата си. Мисля, че той прави обратното в такива случаи", каза още Орешарски.

Според чл. 6 ал. (2) от Конституция не се допускат никакви ограничения на правата или привилегиите на гражданите, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика