Горан Благоев: Силна нация се гради от ценности и образовани граждани

1439
Горан Благоев: Силна нация се гради от ценности и образовани граждани
Снимка: ПП "Републиканци за България"

Имаме нужда от национално помирение, както в момента, така и в исторически план. Това каза кандидатът за президент от Националното обединение на десницата Горан Благоев в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“. 

„Трябва най-напред да си прочетем Новата история и тогава да затворим тази страница. Но тази страница минава през един качествен Закон за лустрацията, защото виждаме как хора от предишния репресивен апарат положиха основите на българската олигархия. И ако част от тези хора вече не са сред живите, задаваме въпроса – как така, техните наследници, се оказаха едни от най-успешните бизнесмени в България“, коментира журналистът и кандидат за президент Горан Благоев.

Национално обединение на десницата регистрира в ЦИК Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева

Национално обединение на десницата регистрира в ЦИК Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева за участие в президентските избори. Национал...

„С това Национално обединение на десницата искаме да призовем всички тези, които се припознават за десни, да се върнат към автентичното дясно. Нека не забравяме, че във всички езици „дясно“ е синоним на „истина“, на вярна посока. В славянските езици „дясно“ е и „право“, каза кандидатът за президент на десницата. „Един от големите ни призиви е българското политическо пространство да се върне към своето ясно обособяване - ясни леви и десни политически субекти“.

„Проблемът на десницата е, че допусна доста кривене в ляво - да я завладеят едни ляво либерални популистки идеи“, каза още Горан Благоев и допълни: „Виждаме в момента как Европа затъва в левия популизъм, който вреди на всички нас. И който всъщност развива идеята, водеща до ред неистини“.

„Румен Радев е моят основен опонент, защото доведе до това, че политическото пространство се разби тотално. И ако това не засяга толкова масовия българин, аз искам да напомня какво се случи през тази половин година, в която България, реално е президентска република - защото две поредни служебни правителства са излъчени от президента Радев. Тоест, той трябва да носи пряката отговорност. А Радев носи ли отговорност“, попита Благоев и припомни как навремето, когато Петър Стоянов състави служебното правителство „Софиянски“, ясно пое отговорността. Кандидатът на Национално обединение на десницата очерта и проблемите на дневен ред – притеснително е каква зима ни очаква, пред жестока енергийна криза сме, здравната криза вече е перманентна, а демографският въпрос е много дълбок проблем.

Силна нация се гради от ценности и от образовани граждани, категоричен бе Благоев. Президентът е този, който трябва да събере партиите, да се опитва да търси диалог, за да може да даде ясната посока и да бъде лидер при вземането на решения, изрази становище той.

Горан Благоев: Готов съм да бъда президентът, който ще търси и намира начини за национално помирение

Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева са кандидатите за президент и вицепрезидент на Национално обединение на десницата, което включва ...

По думите на Горан Благоев кандидатът за вицепрезидент на десницата д-р Ивелина Георгиева е един изключително качествен български медик, който ежедневно се сблъсква с борбата между живота и смъртта и който е на първа линия. „Хора като нас, които не сме обременени с политически бекграунд, имаме много повече възможност да бъдем истински безпристрастни. Разбира се, отстоявайки своите ценности и идеи, но сме в състояние да търсим диалог с всички. Това, което категорично мога да кажа - аз нямам никакво притеснение, защото нямам никаква връзка със задкулисието или нечии назадничави интереси“.

Според Благоев е крайно време да довършим това, което 30 години не се случва: „Когато размишлявах върху номинацията, която направиха структурите на Национално обединение на десницата, си дадох сметка, че моят живот, както и животът на почти всички в моето поколение, вълнообразно минава през митинги и протести на улицата. А резултатите са никакви“.

Затова Горан Благоев заяви желанието си да убеди, колкото може повече хора, че той е техният кандидат за президент: „Защото много искам президентът на България да го свързват със себе си. Не само нашите сънародници в страната, но и всички от българската общност зад граница. Защото много малко български президенти са правили истински крачки и дейности по отношение на българите в чужбина“, коментира още Горан Благоев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика