Горанов обвини Нинова в корупция, но без доказателства, подкрепи Пеевски за КТБ

2728
Горанов обвини Нинова в корупция, но без доказателства, подкрепи Пеевски за КТБ
Снимка: БГНЕС

Ако бяхме на мястото на БСП, щяхме да сме внесли много повече вотове. Така финансовият министър Владислав Горанов продължи битката от почивните дни (28 и 29 октомври) между ГЕРБ и БСП.

БСП са специалисти по корупция, затова говорят за нея. Крум Зарков да говори за корупция е приемливо, но Нинова да говори не е приемливо. Тя е участвала в приватизацията и е разпродала и приватизирала дружество "в полза на себе си", заяви Горанов. Попитан директно кое е дружеството, финансовият министър отговори, че "не си спомня в момента името на дружеството". Той уточни, че имало конкретни доказателства за връзка на г-жа Нинова с приватизацията на въпросното дружество, но призна и с половин уста, че няма доказателства за престъпна дейност на Нинова.

Пеевски: Само аз и медиите ми осветяваме истината за КТБ

Депутатът от ДПС Делян Пеевски даде интервю пред "Телеграф", което е анонсирано във вестника като "интервю с издателя ни". В него той с...

Припомняме, че вече бившият депутат на ГЕРБ Антон Тодоров на няколко пъти публично, включително от трибуната на парламента, обяви, че Нинова е имала участие в РМД в края на 90-те години на миналия век. РМД-то било награда за Нинова от тогавашния премиер Иван Костов. Става въпрос за "Техноимпекс-98", където Нинова станала изпълнителен директор през 1997 година. Относно това дружество, Тодоров заяви следното: "Сигурно е чиста случайност, че точно през 1999 г. Корнелия Нинова придобива следните недвижими имоти - ателие в София, с разгърната застроена площ 125 кв. метра и гараж с разгърната застроена площ 23 кв. метра – записано е черно на бяло в декларацията ѝ пред Сметната палата от 2007 година".

Спасението на КТБ, предлагано от Пеевски

Относно КТБ и кои политици са вземали пари от нея, Горанов отговори пред Нова телевизия само, че знае за Вежди Рашидов, който "изгорял" и не си върнал средствата. Ставаше въпрос за около 2,5 млн. лева. Финансовият министър посочи Кирил Добрев като политик, който е ходил при Цветан Василев - на база публикации в интернет и отвърна на Виктор Николаев, че е "много духовит" при реполика, че и Горанов беше сниман на среща с Делян Пеевски.

Специално за законопроекта на Делян Пеевски за КТБ, Горанов коментира, че който не подкрепи текстовете, ще бъде лесно обвинен, че пречи да се върнат откраднатите пари от КТБ. Ако зависеше от мен, бих подкрепил законопроекта, защото отчасти ще даде възможност справедливостта по казуса "КТБ" да просъществува, е тезата на финансовия министър.

Цветанов за законопроекта на Пеевски: Ще го обсъдим

Ще подложим на обсъждане законопроекта на ДПС и ще вземем политическо решение. В момента смятам, че е несериозно да коментирам в кулоар...

Битката с корупцията

Няма изнервеност в партията на Бойко Борисов. Изнервеност има в БСП, защото не успяха да яхнат вълната от победата на Румен Радев на президентските избори, каза Горанов, според когото около 4% преднина на ГЕРБ съгласно социологически проучвания пред БСП е достатъчно.

Държавата е по-добре днес от това, което е било вчера. Проблем с корупцията има, съгласи се Горанов, но не се съгласи, че сме на първо място по този показател в Европа. Може би такова е усещането на обикновения човек, предположи финансовият министър. Във всеки един момент, в който се покаже, че има нещо нередно, ние се стремим да се изчистим. Не е така обаче с нашите опоненти – обвинен в купуване на гласове остава в парламента да гласува закони, задържан брат на депутат е спонсор на партията, от която е депутатът, обясни Горанов, който не спомена имена. Явно обаче става въпрос за червените депутати Манол Генов, който е обвинен в купуване на гласове, и Георги Стоилов, чийто брат Илия беше задържан за рекет в Русе. Оказа се, че Илия Стоилов е дарил 400 лева на БСП, които парламентарната група на червените обяви, че връща.

На въпрос може ли тогава здравният министър Николай Петров да бъде отстранен, защото има съмнение за корупция – защото е дал поръчки на зет си за 1,6 млн. лева, Горанов отвърна, че позицията на Петров е чута. Той затяга редиците и запушва доста пробойни в системата – може това да е ответна реакция на хора, които не искат той да си свърши работата. Журналистическото разследване е основание за проверка. Предполагам, че до 2 седмици ще е ясна позицията на ГЕРБ, каза Горанов.

Подробностите за законопроекта на Пеевски за КТБ вече са публично ясни

Очакваният с нетърпение от мнозина (бел. ред. - но по различни причини) законопроект на Делян Пеевски и Йордан Цонев, касаещ "вторичнот...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com