Говорителят на Пеевски в парламента: "Репортери без граници" да не клепат България

5781
Говорителят на Пеевски в парламента: "Репортери без граници" да не клепат България
Снимка: БГНЕС

Кои са "Репортери без граници"? Могат да бъдат репортери без граница, но да не клепат България без граница. Г-н Пеевски и аз внесохме ли законопроект за медиите? Беше ли оплют този законопроект от медиите, които гравитират към "Репортери без граници"? Отлежава ли два месеца? Не трябва ли журналистите в България да кажат има ли свобода на медиите или не? Като политик казвам, че в България има свобода на медиите. Така депутатът от ДПС Йордан Цонев, познат с прякора си Данчо Ментата, коментира поредния доклад на "Репортери без граници", който постави България на последно място по медийна свобода не само в Европа, но и на Западните Балкани.

Не виждам и една дума в доклада за корпоративните медии в България – те бяха създадени от Иво Прокопиев и Сашо Дончев (бел. ред. – Икономедиа и в. "Сега"). Да бъдат така добри ГЕРБ да придвижат законопроекта и ще видим има ли 80% концентрация на медии при Делян Пеевски. Впрочем, вчера разбрах от медиите, че има крупна сделка за медиите на г-н Пеевски – с една много голяма компания за кино, каза още Цонев пред Нова телевизия. Навсякъде всичко се чува, е къде е тази свобода на словото на последно място, блесна депутатът с пореден цитат.

Пеевски ли блокира важни проекти като ремонт на училища и депо за опасни отпадъци?

Неизвестна фирма с название "Аероспециал 91" ЕООД внезапно е станала свръхактивна в спирането на обществени поръчки от началото на 2018...

Учудващо или не Цонев не коментира защо при внасянето на медийния законопроект Пеевски не е декларирал частен интерес, след като явно притежава медии и отдавна не го отрича. Народният представител не уточни колко помага това на медийната свобода.

Войната "президент – правителство"

Напрежението между институциите не е полезно за българските граждани. ДПС няма да вземе страна в конфликта между президента и управляващото мнозинство. Категорично някой опитва да промени пътя на България и това е коалиционният партньор на ГЕРБ – „Обединени патриоти”. Изявленията от Крим го показват, заяви Цонев. Истинският конфликт е накъде води ГЕРБ България с тази коалиция, защото Сидеров беше пределно ясен от Крим, обясни Цонев и добави – разграничението може да стане само чрез разграничение в управлението от „Обединени патриоти”. Така не може – ГЕРБ имаше други възможности да формира управление, дискутирали сме ги вече, лаконичен беше Йордан Цонев. И веднага уточни – да познавате партия, която да е по-последователна в евроатлантическата си позиция от ДПС.

Нашите натовски и европейски партньори почнаха да питат ГЕРБ къде водят България с този коалиционен партньор. Гражданите за европейско развитие на България са в коалиция с Гражданите за евразийско развитие на България – тази шизофрения ГЕРБ ако може да я обясни, призова Цонев, визирайки конференцията на АЛДЕ през идващите почивни дни, където ДПС очаква въпроси от гостите. Депутатът от ДПС посочи, че Сидеров е заявил, че „предстои сваляне на санкциите”, че „Европа е част от Евразия”. Националната сигурност на България зависи от членството ни в НАТО – простете, но с 12 самолета ще я гарантираме ли, попита Цонев.

Съпругата на Лозан Панов към Пеевски: "Не виждам кой ще ти излезе насреща"

Съпругата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов - Бети Панова, написа гротескно отворено писмо до депутата от Д...

Корупцията в България

Йордан Цонев нападна директно "Зелените", защото не се разграничили с кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева. Той използва думата "изсулиха" по техен адрес и не пропусна новото формирование "Демократична България", като обяви, че лидерът на ДБСП Атанас Атанасов, на „Да, България” Христо Иванов, както и Тома Белев и Борислав Сандов (бел. ред. – Цонев каза „Борислав не си спомням името му). Не може така – точно като пеперуда, метаморфоза – изсулиш се от една компроментирана коалиция и предлагаш нещо ново като старо. Кои сте вие – компроментирани сте във всяко управление, заяви известният с прякора си депутат Данчо Ментата, който направи исторически преглед и де факто обяви "Демократична България" за наследник на СДС и ОДС. Той поиска да се даде шанс на новата антикорупционна комисия да работи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика