Граждански арести няма и не може да има, категоричен е Цацаров

674
Граждански арести няма и не може да има, категоричен е Цацаров
Снимка: БГНЕС

Граждански арест няма и не може да има. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

„Абсолютно недопустимо е отряди, отделни лица, формирования, организации, както и да се наричат те, било отряди за защита, организации за съдействие и т.н. да се опитват да изземват функции на държавни органи, да си присвояват тези функции и да осъществяват това, което някои медии нарекоха лов на бежанци", добави Цацаров.

Кънев за хайките по границата: Има риск европейската граница да се премести по Дунава

Европейските граници се охраняват от въоръжени, униформени държавни служители. Охраната по границата ни е страшно важна и за нас, и за ...

По думите му това няма да бъде допуснато. "Мога да гарантирам, че всички такива опити ще бъдат преследвани от прокуратурата с цялата тежест на закона“, категоричен е Сотир Цацаров, цитиран от БГНЕС.

Той съобщи, че към настоящия момент са идентифицирани част от лицата, които са участвали в инцидента недалеч от река Резовска. „Вчера изисках справка от директора на Гранична полиция. В резултат на тази справка сме успели да локализираме мястото, където са задържани бежанци, мястото, където спрямо тях е упражнено насилие, както и мястото, където впоследствие те са били открити от органите на Гранична полиция“, обясни Цацаров.

По случая работи Районна прокуратура Малко Търново. „Към настоящия момент лицето, което е правило изявления и е направило публичен клипа в интернет и очевидно е участвал в тази грозна сцена, е задържано за 24 часа със съдействието на ОД на МВР Бургас. Текат интензивни действия по разследването“, уточни Сотир Цацаров.

Извършени са претърсвания в дома и автомобила му, отделно от това се идентифицират другите лица. Провеждат се и разпознавания, които са започнали в 15.00 часа днес, на които ще трябва да се идентифицират участвалите лица.

Красимир Кънев: Те се гордеят с това, че ловуват хора

Тези хора се гордеят с това, че ловуват хора и няма съмнение какво са решили правят, да ги унижат, а от тук нататък те дори не са имали...

„Досъдебното производство се води за противозаконно лишаване от свобода. Искам да повторя още веднъж: едно е съдействието на полицията, едно е гражданското задължение на всеки от нас. Опитите на някой да се прави на гранична полиция, на криминална полиция или на каквото и да било друго са откровена форма на нарушаване на закона“, категоричен е главният прокурор на републиката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика