Гражданско движение прерасна в нова дясна партия

31215
Гражданско движение прерасна в нова дясна партия
Снимка: БГНЕС

Възникналото миналата година Движение „22 септември” официално се трансформира в нова дясна партия. Политическото формирование ще участва на предсрочните избори и ще си сътрудничи с ГЕРБ, съобщава БТВ.

Сред основателите на проекта са поетът Едвин Сугарев, писателката Теодора Димова, режисьорът и активист на „Екогласност” Евгений Михайлов, психиатърът Любомир Канов, композиторът Алексадър Кипров. Исканията им са за нова конституция, за лустрация за бившите ръководни кадри на БКП и сътрудниците на ДС, и за въвеждане образователен ценз заедно със задължителното гласуване. Според тях не може хора, незавършили седми клас, да определят бъдещето на държавата.

Сугарев спира гладната стачка

От утре Едвин Сугарев ще бъде захранен венозно, така че гладната му стачка се прекратява. Това е съобщила съпругата му д-р Мария Арсе...

„Обръщаме се към всички, които припознават тези ценности, които искат край на управленито на задкулисието, край на управленито на олигархията, край на управлението на ДС чрез партиите, производни на нея - БСП, ДПС и другите мутанти”, заяви Евгений Михайлов.

През декември миналата година движението публикува своя декларация, в която се казва, че подават ръка на всички партии, които „осъзнават опасните размери на руската експанзия у нас и разбират опасността от радикалния ислям”.

„Въпреки  различията по много въпроси с ГЕРБ, новосформиращия се Реформаторския блок, РЗС и други партии  в дясно и центъра - сме готови да  работим съвместно за постигане на конституционно мнозинство и свикване на Велико народно събрание за изработване на нова Конституция, която да гарантира българската независимост, да създаде правила и условия за върховенството на закона и създаде основата за икономическото възстановяване на България. Само с обединение, а не с противопоставяне може да се постигне нужното конституционно мнозинство за изработване и приемане на нова Конституция”, казваше се още в изявлението.

 

Двама души се присъединяват към гладната стачка на Сугарев

Още двама души обявиха, че започват безсрочна гладна стачка, съобщи в писмо до медиите Едвин Сугарев, който също гладува с искането за ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика