Губим 90 млн. евро по ПРСР заради лоша работа на ДФЗ

15822
Губим 90 млн. евро по ПРСР заради лоша работа на ДФЗ
Снимка: БГНЕС

По Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) от предходния период страната ни губи близо 90 млн. евро. Причина за това е незадоволителна работа на ДФ “Земеделие“. Информацията съобщи зам.-министърът на земеделието с ресор Европейски политики и програма за развитие на селските райони Васил Грудев.

Усилията на Министерството на земеделието и храните са насочени към скоростно одобрение на програмата за новия период, за да може в началото на 2015 г. да има готовност за отваряне на инвестиционните мерки в нея, информира агенция "Фокус".

Ще има загуба на средства по ПРСР до края на годината

Със сигурност ще има загуба на средства по Програмата за развитие на селските райони до края на годината. Това призна служебният земеде...

„Ние не можем да си позволим да оставим бизнеса с още една нулева година - такава, каквато на практика те посрещнаха през 2014 година. Разбира се, неразривно с подготовката на новата програма, ние не трябва да забравяме и приключването на старата Програма за развитие на селските райони, по която за огромно наше съжаление, към края на тази година ние няма как да избегнем сериозна загуба на средства. Това ще е неусвояване и неизпълнение на бюджета предвиден за настоящата година“, каза зам.-министър Васил Грудев.

Приоритетните сектори за новия екип на МЗХ ще бъдат животновъдството, растениевъдството, овощарството и биологично земеделие. В деня след обнародването на актуализацията на бюджета, министерството ще има готовност да започне изплащане на субсидии към животновъдите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com