Хасан Азис: Разцепление в ДПС няма да има

4118
Хасан Азис: Разцепление в ДПС няма да има
Снимка: БГНЕС

"Ако ще има разцепление в ДПС, то би трябвало да започне от Кърджали. Кърджали е мястото, където ще трябва да запазим своето единство и този знак трябва да се даде на другите организации", заяви Хасан Азис кмет на общината и временен ръководител на областната структура на ДПС в Кърджали пред bTV.

Според Хасан Азис, разцепление в ДПС няма да има. Най-малкото, защото все още няма яснота ще прави ли Лютви Местан свой политически проект или не. Каквото и да се случва в движението обаче, Азис очаква то да тръгне именно от Кърджали.

По думите му Кърджали остава едно много важно стратегическо място по отношение на последните процеси, които текат в партията.

Хасан Азис: Местан можеше да си отиде тихо от ДПС

„Всички гласуваха единодушно за изключването му”. Това заяви Хасан Азис, кмет на общината и временен ръководител на областн...

"Вече бившият председател на ДПС е от Кърджали, вече бившият председател на Областния съвет е от Кърджали и един от напусналите парламентарната група също е от Кърджали. Тоест - тези три фактора, всички са от Кърджали, добре познати на хората тук и допускам, че те имат най-добра почва за работа в Кърджали", заяви още той.

Хасан Азис обаче е категоричен, че процесите в ДПС са тревожни, а причините за евентуално разцепление могат да се търсят на различни места.

„Най-малкото трябва да има нещо, което също трябва да бъде внимателно следено не само от партийните структури, но и от цялата общественост, включително медиите, за другия външен фактор, който евентуално ще катализира по един или друг начин процесите за евентуалното създаване на нов да кажем политически проект”.

В ДПС отново призоваха шестимата отцепници, начело с Лютви Местан, да напуснат местата си в парламента.

Хасан Азис: Организацията в Кърджали е стабилна и единна

Днес е денят, в който в Кърджали ще се поставят политическите знаци. Това каза пред бТВ кметът на Кърджали Хасан Азис по повод 26-ата г...

„Има едно двусмислие в самото присъствие в парламента. От една страна - не сме членове на ДПС и ПГ, от друга страна подкрепяме идеите на ДПС. Това е труден избор”.

В ДПС започва един още по-сложен процес - изборът на председател на партията през април. Засега не е ясно кой ще е той и на какви критерии трябва да отговаря. И все пак, селекцията вече е започнала.

Хасан Азис не отрече, че кризата в ДПС всъщност е поредна. А от движението са произлезли доста алтернативни формации.

 

Какво ще се случи на рождения ден на ДПС в Кърджали

Не трябва да си правим илюзии, че ДПС ще се премести в Кърджали. ДПС в града е монолитно, но не изключваме никакви варианти не изключва...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика