"Хасковогейт": Кметът го няма, а след оставките не е ясно кой управлява общината

6933
"Хасковогейт": Кметът го няма, а след оставките не е ясно кой управлява общината
Снимка: БГНЕС

"Хасковогейт" продължава с пълна сила. Заместник-кметовете са в оставка, не ясно дали кметът Добри Беливанов се е върнал от ваканция в Монако, за да присъства на сесията на Общинския съвет днес (29 септември), а в града на практика не е ясно кой управлява.

Междувременно стана ясно, че депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, към когото бяха отправени обвинения, че негови близки са назначени на ключови позиции в града, ще съди БСП за клевети.

Слави Трифонов за "Хасковогейт": Влизаш в парламента и взимаш 100 млн. лв.

И Слави Трифонов коментира горещия скандал "Хасковогейт" и назначенията на близки до депутата от ГЕРБ Делян Добрев на ключови позиции в...

Общинският съветник от ГЕРБ Димитър Шалапатов заяви в ефира на Нова телевизия, че кметът е абдикирал от предизборните си обещания и от програмата на партия ГЕРБ. Припомняме, че в разгара на скандала председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов също заяви, че партията сваля доверието от кмета и се разграничава от действията му, но без категорично да поиска и оставката му.

"Инвестициите за 100 млн. лв. в общината са не благодарение на кмета, а на депутата Делян Добрев", каза общинският съветник Шалапатов. Той коментира, че градът е малък и заради това се получава така, че близки на Делян Добрев работят в общината. По думите му няма никакъв конфликт на интереси, а кметът се заигравал с бизнесмен, близък до БСП. Ставало дума за бизнесменът Иван Стаматов.

Светослава Стоянова от Коалиция за Хасково заяви, че от две години тези хора (близките до Делян Добрев - бел. ред.) заемат незаконно тези длъжности. Факт е, че в Община Хасково не е проведен нито един конкурс - нито за главен архитект, нито за директори на отдели, нито за секретар на общината, коментира още Стоянова.

Антон Атанасов от БСП каза, че от месец март тази година се говори за шуробаджанащината на Делян Добрев в Хасково. По думите му в цялата тази история прозират лични интереси. Атанасов заяви, че бизнесмените Иван Стаматов и Величко Минев, които се свързват с кмета Беливанов, не са приближени на БСП.

Още оставки заваляха в Хасково

Масово валят оставки в общинската администрация на град Хасково. Днес, малко преди обедната почивка, оставки са подали: секретарят на о...

По-рано депутатът от БСП Елена Йончева заяви, че "Суджукгейт" е детска приказка в сравнение със ситуацията в Хасково. Припомняме, че още в края на март тази година подробности за случващото се бяха публикувани в Actualno.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика