Хиляди се събраха на протест срещу Волен Сидеров*

8259
Хиляди се събраха на протест срещу Волен Сидеров*
Снимка: Петя Бързилска

Близо 1000 души се включиха в мирно шествие в столицата, за да изразят възмущението си от поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров през изборната нощ. 

Протестиращите се отправиха от пл. „Св. Александър Невски” към сградата на НАТФИЗ, където именно Сидеров нахлу два пъти в рамките на една седмица. Минути преди шествието да тръгне към учебното заведение събралите се изразиха своя протест срещу действията на народния представител чрез аплодисменти.

Има масирано полицейско присъствие преди началото на протеста срещу Сидеров

Масирано присъствие на жандармерия има около сградата на Народното събрание насрочения протест на студенти от НАТФИЗ срещу скандалното ...

Протестиращите скандираха "Мафия", „Без имунитет”, „Искаме морал”, „Искаме законова промяна”. Увеличаването на броя им наложи това органите на реда да затворят за движение пл. „Александър Невски”. В момента затворена за движение е и ул. "Раковски". Обстановката е спокойна.

Сред демонстрантите има студенти от НАТФИЗ, актьори, хора на изкуството, интелектуалци. "Ако не се вземе имунитета на Сидеров, ще настъпи насилие, но не от наша страна, ние сме в отбранителна позиция", заявиха протестиращи.

Днешният протест беше организиран във Facebook, а над 13 000 души бяха заявили, че ще присъстват. Той завърши пред Руската църква, а след това някои от присъстващите се отправиха към централата на "Атака".

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание да бъде разрешено задържането на лидера на "Атака" Волен Сидеров и депутата Десислав Чуколов заради нахлуването им в сградата на НАТФИЗ в петък и миналата нощ. От ГЕРБ също осъдиха поведението на Сидеров и предложиха частично отпадане на депутатския му имунитет.

Реформаторският блок ще иска оставката на председателя на ЦИК

Реформаторският блок (РБ) ще се събере утре, за да формира политическо решение за искане на оставката на председателя на Централната из...

*Новината е обновена към 18:52 ч.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика