Хр. Иванов: Местан прояви национална отговорност

6086
Хр. Иванов: Местан прояви национална отговорност
Снимка: БГНЕС

Много е рано да говорим дали реформата във вида, който съм си я представил, няма да се случи. 180 подписа стоят под най-важната част от моята реформа.Това каза в предаването по Нова телевизия „Събуди се” министърът на правосъдието Христо Иванов, в отговор на въпрос дали не е по-достойно да отстъпи поста си, след като реформата няма да се осъществи по начина, по който той си е представил първоначално. По думите му, реформирането на Прокуратурата е важна част от съдебната реформа.

„Никой никога не е трябвало да си мисли, че ние за едно лято ще изчерпим всички реформи, които трябва да се случат в съдебната власт. Това е 1/3 от държавната власт”, обясни министърът. По думите му, много е наивно, ако някой си е мислил, че след 25 години, десетилетия натрупани проблеми, една гореща седмица в парламента и едни горещ юли – съдебната власт ще бъде изцяло реформирана. Той добави, че трябва да се фокусираме върху това, което имаме, а именно - ключова стъпка за реформа във ВСС, оттам и на цялостното управление на системата.

Кънев: Текстът за Конституцията е "невъзможно добрият", видяха колко добър играч сме

На базата на съществуващото мнозинство, подписаният текст за промяна в Конституцията бе невъзможно добрият. Това заяви пред БНТ съпредс...

„Разделението между двете колегии позволява започването на някаква форма на демократична контрол в работата на Прокуратурата”, заяви Христо Иванов.

По думите му, за първи път, това че има демократична отчетност от страна на Прокуратурата, започва да се създава един конкретен инструмент за това нещо. Той беше категоричен, че никой не трябва да си прави илюзии, че този инструмент ще заработи веднага.

„Самият факт, че хора от различни части на политическия спектър застават зад тази реформа, показва, че доста хора разбират, че времето се сменя, че трябва по един или друг начин да се излезе от статуквото. Всеки търси своя изход от него, да го направи по–удобен, но днес ние трябва да кажем, че това е проява на национална отговорност ”, категоричен бе правосъдният министър Христо Иванов.

"Това беше проява на национална отговорност и от страна на Лютви Местан", заяви още правосъдният министър.

Той не изключи възможността реформата да бъде бламирана при нейното обсъждане и гласуване през септември.

Съдебна бутафорна

Съдебна реформа ще има. Някаква. Това стана ясно след два-три дни на жужене по жълтите и други павета. Какво всъщност ще има – 8...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика