Христо Иванов: Борисов се намеси с коментар в избора на председател на САС

4245
Христо Иванов: Борисов се намеси с коментар в избора на председател на САС
Снимка: БГНЕС

Предизвиква голямо безпокойство фактът, че САС - този изключително важен съд, за пореден път остава без ръководство. Това каза пред журналисти министърът на правосъдието в оставка Христо Иванов, след заседанието на ВСС, в което беше гласувано против кандидатурата на Нели Куцкова за председател на САС.

"Това не е първият провален избор. По много начини това не се отразява добре на състоянието на съда. Надявам се, че след празниците ВСС ще се върне с по-ясна воля каква отговорност ще поеме за управлението, за поставянето на този съд в добро състояние", заяви Иванов.

ВСС гласува против Нели Куцкова за председател на САС

ВСС гласува против кандидатурата на Нели Куцкова за председател на Софийския апелативен съд, предаде "Фокус". 8 от магистратите гласув...

"Нито участието в изпълнителната власт, нито участието в демократична процедура за избор на вицепрезидент, може да бъде тълкувано като априори, негативно за някой магистрат", отбеляза правосъдният минитър.

По думите му, това, че българските магистрати са граждани на една демократична страна и участват в нейните демократични процедури, не е редно да се извежда като проблем.

"Мога да коментирам с голямо съжаление факта, че премиерът се намеси с коментар в избора на председател на САС. Крайно време е да се спре тази практика", подчерта Христо Иванов.

На въпрос дали приема проверката на председателя на САС като предупреждение към магистратите, които са излезли да изразяват гражданска позиция, той коментира, че е много трудно да се избегне това послание и това е голям проблем.

Прокуратурата поиска оправдателната присъда на Цветанов да бъде отменена

Прокуратурата поиска оправдателната присъда по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за шестте „НЕ” да бъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика