Христо Иванов: Жалбите са сценарий за провокация срещу нас

2090
Христо Иванов: Жалбите са сценарий за провокация срещу нас
Снимка: БГНЕС

Имаме основания да считаме, че това е сценарий за провокация срещу "Да, България". Това заяви лидерът на партията Христо Иванов в коментар на информацията, че три жалби спъват участието на новата партия на предстоящите на 26 март парламентарни избори.

Бившият правосъден министър даде извънредно изявление, което бе излъчено на живо на Facebook страницата на партията.

От "Да, България" ще направят изявление във връзка с жалбите по регистрацията на партията

Предстоят да станат ясни подробности около появилата се по-рано информация за това, че са внесени жалби срещу регистрацията на партията...

"Научихме информацията на път за Габрово. Там щяхме да се срещнем със симпатизанти и потенциални избиратели. Връщаме се в София, за да се справим със създалата се ситуация. Две от имената, подали жалби срещу нас, очевидно са фиктивни. Третата жалба е от човек, който предизвика хаос на учредителното ни събрание и бе изгонен. Той не можа да стане наш учредител", каза още Иванов.

По думите му за него и съпартийците му няма съмнение, че тези жалби са провокация. "Те са добре изчислени, тъй като има още 48 часа, в които трябва да се регистрираме в ЦИК. Ще има извънредно заседание на нашия Национален съвет. Утре в ударни срокове ще се опитаме да преодолеем пречката да се явим самостоятелно на изборите", коментира още председателят на "Да, България.

"Ще опитаме да преодолеем тази спънка, която мафията опита да ни създаде, и въпреки всичко ще успеем да се явим на избори", заяви още Иванов.

Според думите на зам.-председателят на движението Антоанета Цонева то е абсолютно готово да се яви на избори.

"Да, България" може да пропусне изборите?

Внесени в последния момент жалби срещу регистрацията на новата партия „Да, България!“ с председател Христо Иванов прегражд...

Actualno.com припомня, че по-рано днес стана ясно, че внесените в последния момент жалби срещу регистрацията на новата партия „Да, България!“ с председател Христо Иванов станаха повод за съмнения, че партията няма да успее да се яви на предсрочните парламентарни избори.

Днес до обяд бяха внесени три жалби, информира сайтът "Де факто", като цитира свои източници. Смайващото бе, че две от жалбите са от учредители на партията.

При това положение делото за регистрацията отива във Върховния касационен съд, а ЦИК приема документи за участие във вота до 8 февруари, докато ВКС има срок от 14 дни да се произнесе т.е. партията на Христо Иванов би пропуснала изборите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика