Христо Иванов към съдии и прокурори: Уважаваме ви

14274
Христо Иванов към съдии и прокурори: Уважаваме ви
Снимка: БГНЕС

Правителството е водено от уважение към българските магистрати и към тяхното чувство за независимост. Това заяви в официална позиция правосъдният министър Христо Иванов, която се явява и практически отговор на позиция на Съюзът на съдиите в България.

"В разговор с премиера Бойко Борисов потвърдихме общото разбиране, че въздържането на представителите на изпълнителната и законодателната власт от коментари по конкретни съдебни дела е важно в едно демократично общество. Същевременно, проблемите на българското правосъдие са реалност, очевидна както за онези магистрати, които истински в работата си по делата отстояват професионализма и независимостта на съдебната власт, така за съгражданите ни и за европейските ни партньори", казва Христо Иванов.

"Като правителство, което извежда съдебната реформа като основен свой приоритет, ние трябва да съчетаваме търсенето на верните решения с назоваването на проблемите. Този дебат е и ще бъде сложен. В него чисто човешките реакции лесно могат да бъдат възприети като прекрачване на определена мярка. В работата си правителството е водено от уважение към българските съдии, прокурори и следователи и към тяхното чувство за независимост, защото отговорността ни за утвърждаване на върховенството на закона е обща. Оставаме решени да извършим необходимите реформи, включително и по отношение на премахване на възможностите за неправомерно политическо влияние върху съдебната власт и повишаването на нейната независимост", заявява още Иванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com