Христо Иванов: Нинова да каже подкрепя ли смяната на Гешев и ВСС

5298
Христо Иванов: Нинова да каже подкрепя ли смяната на Гешев и ВСС
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов призова лидера на БСП Корнелия Нинова да каже дали в приоритетите на партията ѝ е прекратяването на мандата на Иван Гешев като главен прокурор и разпускане на сегашния Висш съдебен съвет.

"Общата риторика, че ще борим олигархията, е лесна, но това е ключов въпрос и вододел", каза Иванов в интервю за БНР. Той беше помолен да коментира възможностите за общи действия между "Демократична България" и БСП след като преди ден Нинова обяви сътрудничество между двете формации, а коалицията отрече.

"Нито публична, нито друга среща сме имали" каза днес Иванов и обясни това с нежеланието на "Демократична България" да участва в "пиар акции и шумиха".

Христо Иванов: Ердоган подкрепи съюза между ГЕРБ и ДПС

Не търсим повод да оспорваме изборните резултати. Твърдим, че няма пречки да се излъчва броенето на бюлетините. Нашата платформа "Ти бр...

"С БСП имаме дълбоки, непримирими различия, самата Нинова върна Тодор Живков като символ на тази партия. Но ако наистина са готови да направим конституционни промени, за да прекратим мандата на Гешев, можем да гласуваме с тях", каза той.

В отговор на въпрос дали съдебната реформа е единственият фокус на "Демократична България" Иванов отговори, че това е централен въпрос, защото от това дали в България има законност зависи и това дали страната ще успее да привлече ключови стратегически инвеститори, какъвто е например "Гугъл", предпочел Гърция, какво ще е качеството на работните места и нивото на доходите.

Той добави, че "Демократична България" има конкретен план за въвеждане на електронно управление за три години, с което административната тежест ще намалее със 70% и ще има по-малко "мотане, унижения, натиск от администрацията".

"България трябва да бъде поставена под карантина от ГЕРБ, ДПС и патриотичните парчетии, защото са носители на корупционния вирус", каза Иванов.

Христо Иванов: Бойко Борисов сключва коалиция с COVID-19, за да остане на власт (ВИДЕО)

Бойко Борисов в момента сключва коалиция с COVID-19, за да остане на власт. Това заяви в ефира на предаването "Студио Actualno" съпред...

Той обвини управляващите, че умишлено не провеждат информационна кампания за безопасни избори, не са обявили здравен протокол, не се ваксинират участниците в избирателните комисии. Целта е да се насажда страх от заразяване в изборния процес, за да постигнат ниска избирателна активност., смята политикът.

По думите му "Демократична България" има сведения, че купуването на гласове вече е започнало, а при ниска активност на избирателите тежестта на тези 300-400 хил. гласа ще нарасне. Освен за ДПС и ГЕРБ били купувани гласове и в полза на ВМРО, за да се запази формулата на досегашното управление. "Борисов, Пеевски и Доган управляват чрез страх", заяви Иванов.

България трябва да бъде поставена под карантина от ГЕРБ, ДПС и патриотичните парчетии, защото са носители на корупционния вирус, добави той.

Още: Адвокат Хаджигенов разясни изборната математика за отвратените

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Станислав Балабанов: Докладът от комисията за митниците е внесен в прокуратурата

Вяра Тодева: Съществува опасност държавата и общините да загубят голяма част от своите имоти

Румен Христов: Не сме свалили доверие от Александър Йорданов

Глушков има нов заместник в Министерството на спорта - служител в ООН

"Помолих да бъда сменен, ако не се получи едно условие": Земеделският министър проговори за оставката си

Радан Кънев - пети, Елисавета Белобрадова - последна: ПП-ДБ нареди евролистата си (СНИМКИ)

"Той ми е любимец": Божков поиска предизборен дебат с Бойко Борисов (ВИДЕО)

Георги Георгиев: Ще бъдем гласът на гражданите в парламента

Ясни са водачите на листите на ПП-ДБ за изборите - Кирил Петков, Ицо Хазарта и Христо Иванов повеждат София

"Не намираме искрени партньори": Партията на Цветанов няма да участва на изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика