Христо Иванов: Няма значение, когато замениш един анимационен герой с друг

7857
Христо Иванов: Няма значение, когато замениш един анимационен герой с друг
Снимка: БГНЕС

Няма никакво значение, когато един анимационен герой бъде заменен с друг анимационен герой. Проблемът е безсмислието и слугинстването пред Пеевски. Това заяви лидерът на „Да, България“ Христо Иванов пред БНР по повод подадената от правосъдния министъро Данаил Кирилов оставка.

„Един анимационен герой може да си отиде, но целта е запазването на семейството. И не става дума за семейство Флинтстоун. Става дума за семейството Борисов – Гешев – Пеевски, за мафиотското семейство”, подчерта Иванов.

Социологията показва стабилна подкрепа на исканията на протеста, а кризата на това управление днес взима поредната си жертва, допълни той.

„С изхвърляне зад борда на подобни торби с пясък няма да се спаси корабът, няма да стане успокояването на протеста. Ако нещо може да направи тази оставка - то е само да даде на хората усещането, че този протест има смисъл да продължи“, коментира още Христо Иванов.

Припомняме, че след подигравателният коментар на министър Кирилов по повод акцията на Росенец - в който Иванов беше наречен "Спонд Боб", премиерът Бойко Борисов забрани на министъра му да публикува статуси във Facebook и да коментира политически опоненти на ГЕРБ. В социалните мрежи пък се появи "Групата на наричащите Дани Кирилов с името Барни Ръбъл". Това е и първият алегоричен коментар от страна на Иванов по повод Кирилов.

Чия страна зае правосъдният министър в случая "Росенец"?

„Моят проблем с неговия постинг не беше с едно или друго анимационно сравнение. Аз съм баща на две малки момчета, гледам анимационни филмчета и тези неща са ми близки. Проблемът беше, че това беше министърът, който да излезе да защитава правата на Ахмед Доган върху плажа на Росенец. Когато един министър е със съзнанието, че представлява необявената коалиция между ГЕРБ и ДПС, че излиза във Фейсбук да защитава правата на Ахмед Доган”, добави Иванов.

"Ако трябва ясно да дефинираме какво „изяде“ Данаил Кирилов – това е неговото собствено безсмислие и готовността му до безкрай да обслужва прокуратурата и задкулисието в България.", добави Иванов.

Борисов към Данаил Кирилов и министрите: И ви забранявам да пишете във Facebook

"И ви забранявам да пишете, Дани Кирилов, във Facebook. Забранявам. Защото не само че не е смешно, не само че ги възпалявате". Така пре...

Това е човекът, който постла червения килим пред Иван Гешев и предизвика тази огромна политическа криза в момента, защото в корена на тази криза е дейността на Иван Гешев“, подчерта още Иванов.

Това е министърът, който окончателно потъна, когато трябваше да внесе една нова Конституция, която се превърна в абсолютен погром. Погром не просто защото се оказа, че няма нищо ново в нея, а просто реорганизирани текстове от старата, зле преписани. Големият проблем на тази Конституция, борисовската конституция, е, че тя не просто не реформира прокуратурата, а влошава положението с безотчетността на главния прокурор. И това е цялото безсмислие, което погълна този човек. Това безсмислие го превърна в анимационен герой, а не една или друга Фейсбук група“, коментира Христо Иванов.

Кой ще замени Кирилов?

„Подобни персони има, готови да обслужват Гешев, готови да обслужват сараите, да обслужват Пеевски. Няма да има проблем да намерят някой. Очевиден кандидат ще бъде Екатерина Захариева, която така или иначе е била на този пост. Г-жа Захариева може прекрасно да изпълни ролята на поредната подпорна стена на Пеевски и да продължи тази мъка с печеленето на време в опити да се пишат безумни конституции. Вече циркулира и името на проф. Близнашки - това също е вариант. Проф. Близнашки (бел.ред. Георги Близнашки) е човекът, който 2014 година е започнал да пише някакъв конституционен вариант за ГЕРБ”, каза още Иванов.

Христо Иванов с писмо до ЕК: Случващото се в България има значение за целия ЕК

Христо Иванов за Данаил Кирилов: Не става

"Министърът на правосъдието трябва да може да бъде гарант за върховенството на правото и пазител на конституционния ред. И като компете...

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов се обърна днес и към председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен в писмо, посочващо недвусмислено ясно точните проявления на кризата на законността в България. Писмото на Иванов е в отговор на декларация, обявена от страна на Прокуратурата на Република България по време на състоялото се в неделя Национално съвещание на прокурорите, с която ПРБ обяви намеренията си да сезира ЕК за “нарушения на върховенството на правото” в България.

Гешев: Наричат ни мафия, защото внесохме в тъмнината светлина

“Ние не сме търсили подкрепа от ЕК, защото сме готови сами да си свършим работата. Но след като прокуратурата ги сезира, ние предоставяме и нашата гледна точка.” - поясни Иванов.

В писмото си до ЕК Иванов изразява съгласието си, че в България действително има нарушения на върховенството на правото и категоричното си несъгласие с всички останали тези на прокуратурата. Писмото съдържа подробни разяснения за причините за протестите в България – неразследваната системна корупция, както и действията на главния прокурор, довели репресивността в българската прокуратура.

Целият текс на писмото можете да намерите тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика