Христо Иванов за панаира: Поредната задкулисна схема, в която винаги участва ГЕРБ

2120
Христо Иванов за панаира: Поредната задкулисна схема, в която винаги участва ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

За съжаление, Международният панаир в Пловдив е една перла на българското стопанство. Това е емблема на Пловдив и на България, която беше харизана като търговско дружество под контрола на Георги Гергов, като очевидно вървим към ликвидацията му. Става въпрос за огромен, апетитен терен в центъра на Пловдив. Това заяви в „Лице в лице“ по БТВ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Нито това е начинът, по който ще се реши съдбата на Панаира – чрез поредната задкулисна схема, в която винаги участва ГЕРБ. Георги Гергов е почетен консул на Руската федерация и е един от хората с най-дълга и добре установена публична история на прокарване на руското влияние в България“, добави той.

БСП се разграничи от съветниците си в Пловдив, защото са под контрола на Гергов (ВИДЕО)

"БСП сме категорично против Пловдивския панаир да бъде частна собственост", каза депутатът от БСП в Пловдив град Иван Петков по време н...

Припомняме, че в Пловдив граждани вече проведоха няколко протеста, в които заявиха, че са против Панаирът да премине в ръцете на Георги Гергов. „Предишната сесия на Общинския съвет беше провалена, общинските съветници от ГЕРБ не се явиха на работа, за да провалят възможността да поемат отговорност за взимането на правилно решение. Нашите съветници са свикали нова сесия на Общинския съвет на 9 януари, аз пак ще отида. Призовавам политическото ръководство на ГЕРБ да си прати хората на работа и те да вземат интерес в решения за гражданите“, каза още Иванов, като допълни, че ДБ се опитва да направи всичко възможно, за да спре това.

Съпредседателят на ДБ засегна и темата с доклада за Gemcorp. "Той съдържаше много пропагандни елементи – още в заглавието му фигурираше сумата 1 млрд., която никъде не се споменава в документа“, каза той по темата за приетия от НС днес доклад за Gemcorp. „Това е бил меморандум за намерения, от него, поне аз не разбрах да са доказани настъпването на някакви конкретни щети“, добави той.

Христо Иванов: Имаме възможност да реализираме потенциала на втория мандат (ВИДЕО)

Иванов заяви, че не трябва да се бърза да се обявява втория мандат за приключен. "Днес цял ден всички политически сили се занимаваха с предизборна кампания. Смисълът на заявленията, че с втория мандат не може да има правителство, и прехвърлянето на топката към третия е част от нея. Аз не мисля, че трябва да избързваме да обявяваме вторият мандат за приключен", категоричен бе той. Той припомни, че утре ще се гледа декларацията на "Продължаваме промяната", от гласуване за която ще зависи дали изобщо партията ще предложи кабинет. От мандатоносителя обявиха, че ще върнат мандата неизпълнен, ако не съберат подкрепа за приоритетите, посочени в нея. "На всички ни е ясно, че който поеме отговорност за управление на страната в тази сложна ситуация, ще поеме един горещ картоф и ще се опари жестоко, може би фатално, и всеки бяга от него", коментира ситуацията той. 

ДБ иска министърът на културата да обяви Пловдивския панаир за паметник на културата

"Демократична България" ще внесе писмо до министъра на културата Велислав Минеков, с което настояват да се предприемат действия и да об...

По повод обявеното намерение от ГЕРБ да подкрепи кабинет на "Демократична България", ако те получат третия мандат, Христо Иванов обяви, че тепърва ще се види доколко са искрени от партията. "Ние се отнасяме сериозно към управлението, но не искаме някакво правителство, а такова, което може да трансформира България. ГЕРБ, когато говорят, че биха подкрепили кабинет с наш мандат, трябва да кажат готови ли са да се направи съдебната реформа например", допълни той. Според него, ако не се състави правителство, а се отиде на нови избори, България няма да бъде приета в Шенген и няма да влезе в еврозоната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика