Христосков: Проблем с пенсиите в КТБ няма

14134
Христосков: Проблем с пенсиите в КТБ няма
Снимка: БГНЕС

Не съществува проблем с блокирани средства на пенсионери в КТБ. Това заяви служебният социален министър Йордан Христосков след заседанието на Министерски съвет.

„НСИ реагира много бързо и дори намесата на омбудсмана беше излишна, тъй като хората бяха предупредени веднага. Беше им дадена възможност да предоставят банкова сметка от друга, желана от тях банка или да получават пенсията си по пощенски път”, добави Христосков, цитиран от „Фокус”..

Михнева: Ако Цветан Василев проговори сега, това ще обърне изборите

Ако Цветан Василев проговори преди изборите, това ще обърне резултатите от вота. Той ще може да каже кои политици и  журналисти са...

Той уточни, че около 50 души са пожелали пенсиите им все още да се превеждат в КТБ. „Вероятно обслужват заеми. Когато пожелаят, могат да сменят банката. Същото важи и за получаване на обезщетение за безработни или за стипендии”, коментира вицепремиерът.

Христосков подчерта, че казусът КТБ не е в правомощията на вицепремиера, правителството няма такива правомощия. Христосков добави, че желанието на кабинета е въпросът да бъде решен без публични средства.

Попитан дали е редно служебното правителство да взима дългосрочни решения, Христосков посочи, че служебният кабинет е правителство, което произтича от конституцията. „Що се отнася до оперативните програми, просто съвпадение е това, че това е периода, в който трябва да бъдат представени тези програми”, допълни той.

Христосков даде за пример работата на служебния енергиен министър Васил Щонов, който търси решение по въпроса при възникване на евентуална газова криза. „Газохранилището в Чирен, ако не бъде напълнено, после служебното правителство ще бъде виновно”, каза още Йордан Христосков.

Осман Октай: Прокуратурата не работи за разкриването на политическите връзки с КТБ

Не предполагах, че нещата с Корпоративна търговска банка ще стигнат чак до такава криза. Това заяви бившата дясна ръка на Ахмед Доган в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика