И АБВ иска КСНС заради етническото напрежение

8513
И АБВ иска КСНС заради етническото напрежение
Снимка: АБВ

Необходимо е свикване на Консултативния съвет за национална сигурност при президента във връзка с етническото напрежение в страната. Това заяви депутатът от АБВ Светослав Белемезов, предаде Фокус.

Според него не бива политическите партии да се възползват от ситуацията, тъй като става въпрос за националната сигурност и последствията от подобно напрежение могат да бъдат много опасни.

Ново ромско гето никне в София

Ново гето никне дни след размириците в "Орландовци" край столичния квартал Бенковски, алармира bTV. Постройките са се появили в местно...

„Взимането на конкретни мерки от страна на МВР не е напълно достатъчно. Трябва да бъдат положени усилия за решаването на проблема с интеграцията на малцинствените групи. В обозримо бъдеще, още повече в контекста на предстоящите местни избори, ние отново бихме могли да попаднем в подобна ситуация. Основно МВР трябва да бъде вкарано в конкретна борба за потушаването на конфликта и осигуряването на необходимото присъствие на място, но това по никакъв начин не решава изцяло проблема. Ето защо апелирам към всички институции и хора да бъде запазено спокойствието и ще се предприемат необходимите превантивни мерки за изграждането на конкретна стратегия и програма“, каза още Белемезов.

Според него събитията в квартал „Орландовци“ в столицата не са били изненада и те трябва да бъдат сигнал за всички институции, че проблемът е сериозен. „Конфликтите, които са битови, могат да прераснат в етнически и да се активизират нови огнища на напрежение в други райони на страната”, каза още Белемезов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика