И Върховният съд разглежда жалбата срещу билбордовете на Сидеров

8880
И Върховният съд разглежда жалбата срещу билбордовете на Сидеров

Върховният административен съд (ВАС) ще трябва да разгледа подадената вчера следобед жалба от "Протестна мрежа" срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за билбордовете на партия "Атака".

"Обжалваме пред Вас цитираното решение като неправилно и незаконосъобразно, постановено при нарушение на материалния закон и производствените правила", започва жалбата, която цитира конкретни текстове от законодателството.

"Протестна мрежа" ще се бори и срещу ЦИК заради "Атака"

След като стана ясно, че ЦИК не се трогва от сигнала на "Протестна мрежа" срещу билборд на Алфа ТВ, от "Протестна мрежа" оповестиха, че...

По същество "Протестна мрежа" иска от ВАС да отмени решението и да го върне в ЦИК за ново разглеждане. Недоволството е породено от начина, по който комисията тълкува текстове от Избирателния кодекс за това що е то предизборна агитация, предаде КРОСС.

Миналата седмица ЦИК отказа да разследва сигнала за нарушения в предизборната агитация на "Атака" - билбордове на телевизия Алфа с името и на партията, и с лика на лидера Волен Сидеров, но без задължителния надпис срещу купуването на гласове.

Преди дни и Клуб Z публикува билборд на Алфа тв, която е собственост на партия "Атака", със залепено отгоре числото 20, какъвто е номерът на партията в интегралната бюлетина. На билборда обаче отново липсваше надписът срещу купуването на гласове. Мнозинството в ЦИК обаче се усъмни дали не е монтаж.

 

ЦИК се направи на ударена по сигнала срещу билборда за Alfa АТАКА

Сигналът на „Протестна мрежа” срещу билбордовете на Алфа ТВ беше отхвърлен от Централната избирателна комисия (ЦИК). Преди...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика