Ицо Хазарта: На миналите избори социологическа агенция ни искаше 100 хил. лв. за процент отгоре

13313
Ицо Хазарта: На миналите избори социологическа агенция ни искаше 100 хил. лв. за процент отгоре
Снимка: БГНЕС

Бившият депутат от "Продължаваме промяната" Христо Петров - Ицо Хазарта, заяви, че на миналите парламентарни избори в края на 2021 г. социологическа агенция поискала от партията 100 хиляди лева, за да им отчете с 1% повече в проучване.

Петров, който отново е водач на една от софийските листи на ПП, даде интервю за Нова ТВ, в което отговори защо според него има отлив от "Продължаваме промяната" според социологическите агенции. "На миналите избори една от социологическите агенции ни искаше 100 хиляди лева на процент отгоре. За да дадат процент отгоре. Всички социолози показаха победа за ГЕРБ и спечели ПП"", заяви бившият депутат, без да назовава агенцията и да дава повече подробности.

Ицо Хазарта: Защо реших да се кандидатирам отново за депутат?

Защо реших да се кандидатирам за народен представител отново? Отговорът на този въпрос даде в профила си във Facebook водачът в листата...

"Но за да не се правя на интересен, аз знам, че има разочаровани хора и това е нормално. Смятам, че когато има световна криза и се вдигат цените на храната, на горивата и на тока, е логично да не си обичащ управляващите. Не смятам, че ГЕРБ ще се върнат на власт. Има хора, които видяха, че ние правим нещо различно".

На въпрос ще седнат ли на преговори с ГЕРБ, той отговори с "не". "Ние няма да направим правителство с ГЕРБ. По-важно е, че аз намерих своето поприще там и на мен коалиция не ми е нужна. Това, с което се занимавам, ми носи смисъл. Знам, че това е пътят и това е начинът".

"Необходимо е да имаш мнозинство в парламента. Ние имахме 67 депутати от общо 240 и тази бройка не бе достатъчна. Трябваше да търсим партньори и всяко партньорство изискваше цена. В един момент се оказа, че цената, която те поискаха, е непосилна, защото не сме влезли там да правим сделка. Като се започна от БНБ, през оръжията за Украйна, естествено и 3,5 милиарда лева за пътища на няколко фирми. Когато не бяха дадени, излязоха и казаха: "Те са предатели, щото ще пуснат Македония в ЕС", припомни Хазарта с препратка към ИТН и Слави Трифонов.

Относно новата си песен "Депутата Христо", в която пее за Бойко Борисов, Ахмед Доган, Делян Пеевски и Слави Трифонов, Ицо Хазарта каза, че всяко нещо, което един човек, занимаващ се с политика, прави по време на предизборна кампания, може да бъде разчетено като предизборно послание.

"Когато човек прави песен, поне аз, като правя песен, с казаното в нея, всичко е изчерпано. Не знам какво бих могъл да добавя", коментира още той.

"К'во правите бе, нали се разбрахме?": Ицо Хазарта разказва как ГЕРБ се карат на ИТН в парламента

В следващите редове ще прочетете разказ на депутата от "Продължаваме промяната" Христо Петров (Ицо Хазарта). Текстът е написан за ...

Петров бе подложен на критика за това, че обяви, че дарява заплатата си за образование на децата в домове, а опонентите му заявиха, че може да го прави и без да е депутат. "Това, че се занимавам с тази дейност от вече почти година, осмисля изцяло работата ми в предишното Народно събрание. Това е причината да се кандидатирам отново. Заплатата е нещо второстепенно, тя променя съдбата на някои деца, но това е знак, че не съм се хванал с политика заради заплатата. Има много смисъл от всичко това, което правя с тези деца, защото децата в тези центрове за настаняване от семеен тип са като всички останали. Разликата е, че при тях няма културен или социален живот, или той е много беден. Много малко трябва да се направи в тази посока", каза Хазарта.

"Като депутат, след посещенията ми в тези домове, веднага се сещам за спешни поправки, които да се направят в семейния кодекс, свързани с осиновяването на децата. Например дневните средства – защото получават т.нар. пенсии", допълни той.

На въпрос защо не направи нещо в предишното Народно събрание, той отвърна, че първоначално е искал да помогне в сферата на образованието. "Но истината е, че нашите деца в големите градове, макар да учат понякога ненужни неща, те ще се оправят. Защото имат нас, имат средата, имат възможности. Децата в тези домове няма да имат тази възможност. Това важи и за децата в малки населени места. Това, което видях, е, че мога да бъда полезен там. Образователните курсове, нещата, с които се опитвам да помогна, вече имат резултат, макар да не са пряко свързани с парламентарната дейност. Надявам се да променя съдбата поне на част от тези деца. Обикновен човек не може да влезе при тези деца, защото те са защитени от закона. Ако отида като Ицо Хазарта, как да вляза и какво да покажа на едно дете?", каза той.

"Политическите ми опоненти не могат да кажат, че правя нещо лошо, защото не правя лошо. Но бих им напомнил, че повече от месец в последния парламент ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ стояха в кафенето на НС в опит да провалят заседанията. Направиха го. Вие това не можете ли да го правите и извън парламента? Можете да ходите в кафенета и без да сте депутати", отвърна на опонентите си Ицо Хазарта. 

По повод репликата от новата му песен "Овцата пак е влюбена в месаря", той заяви, че няма самочувствието да раздава диагнози. "Има хора, които са си така цял живот. Те са имали друга съдба и вероятно е оправдано това мислене. Аз не искам да ги убеждавам в нещо".

Кой счупи държавата и кои са възможните коалиции стана ясно след дебат между ГЕРБ, ПП и БСП

"Държавата се счупи от тежката политическа криза, която влязохме през май месец миналата година. Партията на промяната или на протеста ...

Според Ицо Хазарта залогът на изборите е огромен. "На миналите избори хората, срещу които застанахме, ни подценяваха и мислеха, че ще успеят да се разберат с нас. Един ще го заплашиш, друг ще го подкупиш, трети – ще го плашиш с коя си го снимал. Сега разбраха, че няма да е това начинът и битката ще бъде канска", заяви той.

"Намерих, макар и случайно, смисъл в моята работа и той се разраства, ще се превърне в нещо хубаво. За нашите дядовци е било нормално, когато има война, да им кажат: „Идвай“, и те отиват и може и да не се върнат. От нас сега се иска много по-малко. Аз от доста години се чувствам зле от това, че не мога да помогна. Намерих своя начин и той е много по-лесен от това, което са преживявали хората преди две поколения. За всеки един нормален човек се иска дори по-малко – само да отиде да гласува", каза Ицо Хазарта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за прамиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика