Илияна Йотова: Плевнелиев ще наложи вето върху новия изборен кодекс

21943
Илияна Йотова: Плевнелиев ще наложи вето върху новия изборен кодекс
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Илияна Йотова прогнозира в Плевен, че президентът Росен Плевнелиев ще наложи вето върху новия изборен кодекс. Според нея, държавният глава трябва да прояви политическо мъжество в тази ситуация и да пусне закона, за да не става част от политическата интрига, предаде БНР.

В Плевен Илияна Йотова заяви: "Сигурно не са направили съвършен изборен кодекс, може би има и недоглеждане, но експертните оценки, които съм чела на Венецианската комисия, и наети експерти, всички твърдят, че това е по-доброто изборно законодателство. Ако президентът използва цялата възможност по регламент за време, и даде своите основания, едва ли ще има втори дебат в парламента, по-скоро ще има едно прегласуване на кодекса.

Илияна Йотова призна, че е фактурирала 4 хил. евро в ЕП за услугите на "Лийдуей"

Европейският депутат Илияна Йотова може да не е словоохотлива по отношение на българските медии относно скандала „Лийдуей Медия С...

Аз смятам, че наистина г-н Плевнелиев ще прояви голяма доза политически разум, и ще покаже наистина, че заслужава да бъде обединител на нацията, макар че, за съжаление, някои действия през тези две години, са точно в обратната посока. Смятам, че този път ще бъде наистина на висотата на поста, който заема, и ще даде картбланша тези избори да се проведат по този изборен кодекс".

Илияна Йотова смята, че предстоящите избори ще бъдат много трудни не само заради появата на нови формации, а и заради силния националистичен вот в определени райони на страната.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com