"Има такъв народ": Време е някой да изхвърли боклука, не се крием зад лицемерни усмивки и кухи фрази

4925
"Има такъв народ": Време е някой да изхвърли боклука, не се крием зад лицемерни усмивки и кухи фрази
Снимка: БГНЕС

„Структурите на „Има такъв народ“ са още по-единни и решителни. Много са ни подценили, ако смятат да ни пречупят психически, да ни унижат и омаскарят – омаскарихте себе си. ИТН е кауза, която е много по-голяма и тя ще бъде жива. Време е някой да изхвърли боклука“.

Това заяви депутатът и заместник-председател на Народното събрание Виктория Василева на трибунка в Народното събрание.

Огняро-сценаристите: Дойдох, видях, напопържах

Езикът на българските политици никога не е бил особено изискан. И все пак, преди 20 и дори преди 30 години се смяташе за хулиганство до...

От няколко месеца всички партии давали уроци на ИТН по парламентаризъм и твърдели, че знаят кое как се прави. ИТН видели парламентаризма в политическите партии като едно да говорят на среща, друго да говорят пред медиите, трето пред групите си. Парламентаризмът, по думите на Василева е: „обещайте му нещо на Христо, пък после няма да го изпълни“,

„Моля ви направете правителство, защото в следващия парламент няма да влезем“, „Махнете този, сложете, който и да е, но само не този“, „Готовност на един господин да се жертва за министър, само дето никой не го знае“. Това е техният парламентаризъм, но не нашият и никога няма да бъде, категорична бе Василева.

„За тях е нахалство, че предложихме правителство с 65 народни представители. Не беше ли нахалство, че в 45-тия парламент, когато бяхме 51 депутати, да ни умоляват със сълзи на очи да направим правителство и то без критерии, защото се страхуваха от избори“, запита Василева.

ИТН просто са честни и истински, не се крият зад лицемерни усмивки и кухи фрази. Очевидно е, че не са свикнали на такъв език и такова поведение, а са свикнали да се урежда с шушукане в ъглите на Народното събрание и предварителното договаряне на порциите. Никога истински не са искали разговор за политики, някои от партиите го доказали в участието на експертните групи.

Пламен Николов: Разочарован съм не в личен план, а за страната

Разочарован съм не в личен план, а за страната. Това коментира пред журналисти Пламен Николов, който оттегли номинацията си за министър...

През цялото време очакваха другия разговор – кои министерства и кои регулаторни органи ще получат. Не го получиха и няма да го получат от ИТН. Това ги доведе до лудост и никога не са искали споразумение с ИТН.

„Христо Иванов няма да се подпише под едно споразумение с Мая Манолова, Мая Манолова не иска да подпише под едно споразумение с БСП за България. БСП за България не приема споразумение, подписано само от партиите на протеста, а всички заедно няма да подпишат общо споразумение и дори, ако чуят за двустранно подписано такова се оттеглят. Страхотен парламентаризъм, дами и господа, поздравления“, отсече Василева.

Тя се позова на думи на Татяна Дончева от участието ѝ в предаването „Панорама“, че „няма кой да повярва на честна кампания“. Има кой да повярва на честна кампания и съвсем скоро госпожа Дончева ще го разбере, подчерта Василева.

ИТН ще си останат хора, които виждат, чуват и държат на думата си, твърди тя. Василева благодари на всички, които се обединили в работата си към истината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика