Историк: На изборите трябва да се гласува не заради онези горе, а заради нас

1642
Историк: На изборите трябва да се гласува не заради онези горе, а заради нас
Снимка: Личен архив във Фейсбук

Изборите в България сякаш отдавна са изгубили своя цялостен смисъл. Преди 89-та заради това, че на практика всичко е съсредоточено само в една партия и е неизбежно тя да ги спечели. След промените и уж дошлата демокрация заради кандидатите за депутатската власт.

Наближаващите избори „родиха“ нови кандидати и коалиции за слава, които най-вероятно по нищо няма да отстъпват на ГЕРБ и БСП. Последните две партии няма да ги коментирам, защото техният принос за сегашното състояние на държавата е ясен и видим за всички.

Срутването на властта – няма ремонт, който да го спре

Тези дни пак се сетихме така да се каже с добро за МВР – понеже си европари (милиони) си купиха нови коли. Трябвало да са високоп...

Първата формация, която се регистрира, бе тази на Христо Иванов. Дори неговите хора изкараха 24-часово дежурство, за да бъдат първите подали документи. Толкова много искали да управляват България. Удобно се пропуска и забравя фактът, че Христо Иванов не само участва в управлението, а дори бе и министър. Не се запомни с нищо добро, най-вероятно няма да има и какво да даде за в бъдеще", анализира историкът Траян Димитров за Actualno.com.

Мая Манолова се прегърна с т. нар. „Отровно трио“. Сформираният квартет също е повече от компрометиран. Г-жа Манолова беше представител на БСП. Покрай множеството й изяви се разбра, че има дар слово, но думите й не бяха подкрепени с конкретни действия.. Тримата, обявили се за лидери на протестите, успяха да ги потушат. С това те изпълниха вероятно задачата, която им бе поставена. За повече от 100 дни на площада не успяха да постигнат нищо градивно, а с всеки ден разочарованите да са повече от посещаващите протеста.

Цветан Цветанов явно освен личен асансьор е решил, че му трябва и някое ново удобство от висша класа. Бившият най-силен човек на Борисов едва ли ще успее да заблуди някого, че милее повече за България, отколкото за атлантическите си господари, които го покровителстват. Тук интересно ще бъде да се проследи ролята на ЦИК и РИК

Днес се появи още една коалиция, която може спокойно да носи името „Престъпна коалиция на гафовете“. Валери Симеонов, който освен със скандали и оставки, едва ли ще бъде запомнен с друго, се договори с Марешки. Той пък от своя страна е разследван за множество криминални деяния. И после съдбата не събирала..

„Воля” и НФСБ отиват на изборите в коалиция

„Воля” на Веселин Марешки и НФСБ на Валери Симеонов обявиха патриотична коалиция за участие на изборите. "Обявяваме създав...

Партиите на Каракачанов и Сидеров след обявената разлъка засега ще се явяват самосиндикално. Явно трима за тая работа са много, но пък един се храни най-добре. Очакваме с нетърпение коя търговска верига ще бъде рекламирана. Или в кой университет ще има нахлуване.

Дотук нищо ново под слънцето. Но това не означава, че няма слънце. На изборите трябва да се излезе и да се гласува. Не заради тези горе, а заради самите нас.

Защото ние трябва да определяме нашето бъдеще, а не те. От нас, българските избиратели, зависи дали това не е бил последният епизод. Ние трябва да бъдем сценаристите, а не потърпевшите участници. Стига сме плащали, за да бъдат други добре."

Още: Как да съм депутат и да не ми личи (много), че съм прост (много)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика