Иван Гавалюгов: Златев хвърля в ефира странни и стряскащи твърдения

10797
Иван Гавалюгов: Златев хвърля в ефира странни и стряскащи твърдения
Снимка: Botevgrad.com

"Златев хвърля в ефира странни и стряскащи твърдения.Не очаквах точно по този начин Валентин Златев да защити своя баща  и бизнеса му. Община Ботевград плаща на местна телевизия за отразяване действията на местната власт." Това каза в интервю за bTV кметът на Ботевград Иван Гавалюгов в отговор на твърденията на бизнесмена Валентин Златев.

Относно казуса с премахнатата интернет мрежа Гавалюгов обясни, че неговият предшественик е имал навика да се разправя с неудобните общински съветници, удряйки по бизнеса им. Кметът на Ботевград е категоричен, че е имал всички разрешителни за дейността си. По думите му целта е била не да се премахне мрежата, а да се опетни името му. Той допълни, че кметския пост не е самоцел за него. 

Валентин Златев: Някой използва името ми, за да отклони вниманието от истинската кражба в Ботевград

"Някой съвсем умишлено използва този ВЕЦ (бел.ред. - Бебреш) и моето име, за да отклони вниманието от истинската кражба, която се извър...

"Параметрите на водата в Ботевград са в нормите и отговорят на стандарта, това сочат всички протоколи на РЗИ, която взема проби всеки месец.", каза още Гавалюгов. 

"При последната водна криза в Ботевград имаше проверка от прокуратурата за водохващания, отклонения и за дейността на ВиК дружеството и не бяха констатирани проблеми", категоричен беше Иван Гавалюгов.

Той обясни, че още когато е построен язовира, има изградени 6 връзки между тръбата на Напоителни системи и водопровода.„

"В последствие през годините са изграждани допълнителни връзки към мрежата на Напоителни системи. Има разрешение за водовземане по една тръба – общинска собственост, която повече от 20 години не се използва заради амортизираното й състояние. Прави се некоркетно внушение, че водата която се взема от тръбата на Напоителни системи, директно се влива в разпределителната мрежа на града и селата, без да бъде пречиствана, което е абсолютно неверен факт. Водата от язовир „Бебреш“ минава задължително през пречиствателните станции, това е проверено и констатирано от редица органи", категоричен бе той.

"Водата се пречиства от ВиК дружеството, не от Напоителни системи, уточни той. Над 20 са водоизточниците, от които Ботевград и селата наоколо се снабдяват свода и те функционират всички, обясни още кметът на града

Снежина Динева: В язовирите на „Напоителни системи“ има достатъчно вода

„Всички язовири, които доставят вода за питейно-битово водоснабдяване и се стопанисват от „Напоителни системи“, разпо...

"Не функционират сондажи и дренажни кладенци, които са по поречието на река Бебреш. Те не функционират още от края на 80-те години, когато е построен язовира", заяви Иван Гавалюгов.

Той беше категоричен, че работа на ВЕЦ-а е една от причините за малкото вода в язовира и дори Напоителни системи го извеждат като един от основните фактори.

Гавалюгов уточни, че водата в Ботевград няма необходимите вкусови качества и повечето хора наливат вода от близките водоизточници или ползват минерална вода.

Той определи твърденията на Валентин Златев, като несериозни и допълни, че не знае откъде взима тези данни:

"Никога не съм твърдял, че от яз. Бебреш се изразходват 9 млн. куб. Няма измервателен уред, който да измерва точното количество вода. Нямам идея откъде взима тези данни. Имайте предвид, че дейността на това дружество се контролира от общинския съвет и има заверки от независим одитор."

Кметът на Ботевград: Над 75% са загубите на вода по мрежата

Множество аварии, загуби по ВиК мрежата и в тази на "Напоителни системи", както и работата на ВЕЦ при язовир "Бебеш" са основните факто...

Вижте какво точно каза Валентин Златев в ТАЗИ СТАТИЯ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се услади да са в опозиция известно време

Депутат от ГЕРБ подаде оставка в последния ден на парламента

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика