Валентин Златев: Някой използва името ми, за да отклони вниманието от истинската кражба в Ботевград

9324
Валентин Златев: Някой използва името ми, за да отклони вниманието от истинската кражба в Ботевград
Снимка: БГНЕС

"Някой съвсем умишлено използва този ВЕЦ (бел.ред. - Бебреш) и моето име, за да отклони вниманието от истинската кражба, която се извършва в Ботевград. В такъв момент е много по-лесно да обясняваш кой е лошият, отколкото да обясняваш какви си ги свършил. ВЕЦ "Бебреш" не работи 15 месеца, защото няма вода." Това заяви бизнесменът Валентин Златев в интервю за bTV.

Той твърди, че са извършени злоупотреби с водата на Ботевград. По думите му, кметът Иван Гавалюгов е бил отстранен от длъжност от ВАС заради конфликт на интереси през 2015 година.

Името на Валентин Златев изплува в интересна образователна обществена поръчка за милиони

Свързано с Валентин Златев обединение ще получи милиони за организирането на абсурдно скъпи събития. Консорциумът "Обединение логистика...

"Тогава по молба на бизнесмена Иван Гавалюгов кметът Иван Гавалюгов премахва незаконна интернет мрежа в града. По-късно пък община Ботевград плаща на съдружника на Гавалюгов 25 000 лв., за да отразява дейността на кмета Гавалюгов. Той е най-крупният бизнесмен в общината, притежава цялата власт и средствата за масова информация. Това е христоматиен пример за олигарх", допълни още Валентин Златев.

"Държавата одобрява 23 сондажа и 5 водохващания за водата на Ботевград. След тях обаче не е язовир „Бебреш”. Той е построен пред 1987 г. – за промишлени нужди. Към тези 28 източника има 8 пречиствателни станции. В момента нито едно от тези съоръжения не работи, водата не се пречиства", каза Златев. "Кой кога е решил да унищожи 28-те източника на вода и кой кога е разрешил да се ползва питейна вода от яз. „Бебреш", попита бизнесменът и допълни, че е предал всички документи, които показа на прокуратурата.

"ВЕЦ „Бебреш” работи от 2014 г. С него се занимава моят баща, никога не съм влизал в детайли и честно казано не знам колко струва построяването му. Проверяван е много пъти, всичко в него е изрядно", уточни още Златев. По думите му, дори ако съоръжението работи целогодишно, печалбата от него би била 150 – 200 000 лв. – сума, която не би съборила семейството му.

"Ако не беше уважението към баща ми, отдавна да съм изпратил един булдозер да го срине", каза още той.

"Басейнова дирекция е сезирала прокуратурата, че водата се подава от язовир "Бебреш" към Ботевград без дори да се пречиства. Това е престъпление по НК", заяви бизнесменът. 

Отстраниха Валентин Златев от "Лукойл България"

Валентин Златев вече не е управител на "Лукойл България", съобщи Mediapool. С протоколно решение на едноличния собственик на капитала ...

Той обясни, че през 2016 година е съставен протокол и е констатирано, че тръбата от която може да се получава вода за Ботевград не функционира и това водоснабдяване се осъществява от 8 байпасни връзки, а през 2019 година тези връзки стават 17. Дружеството "ВиК Бебреш" дължи на държавата около 2 млн. лева за вода, обясни още той.

"Не си говоря с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов, виждал съм го точно два пъти. Попитайте го къде е водата от язовир "Бебереш" и къде са парите, които се събират за ползваната вода. На територията на общината действа организирана престъпна група, която събира пари за 9 млн. кубика вода, а дава пари на държавата за 2 млн. кубика вода. Ще сигнализирам компетентните органи. Става въпрос за кражба от населението на Ботевград, става въпрос за ощетяване на държавата и това става със знанието на кмета Гавалюгов", категоричен бе той.

Отново искам да подчертая, че язовир "Бебреш" е за стопански цели и това прави водата негодна за пиене. Г-н Иван Гавалюгов е знаел за нередностите с водата на града. Той е олигарх, каза още Златев.

Бизнесменът отрече град Правец да е частен град: "Имам много приятели и те са всякакви хора. Занимавам се с това, което се занимавам. С останалата част от бизнеса ми се занимава моят баща, който е на 80 години", отсече бизнесменът.

В отговор на въпрос какви са отношенията му с премиера Бойко Борисов, той попита защо трябва да има по-специални отношения с него: "По-важно е за обществото дали има вода в Ботевград, а не дали играя карти с Борисов", каза Златев.

НС измени и отложи незнайно докога влезлия вече в сила нов закон за горивата

С отлагане от до 6 месеца от влизането в сила на закона на наредбата, с която се създава регистър на лицата, осъществяващи икономически...

В коментар за АЕЦ "Белене" Валентин Златев заяви, че той "като проект приключи, тепърва се формира нов проект "АЕЦ Белене". Безспорно е, че когато притежава 200 млн. и те лежат завити с найлони на полето, това е драма. Престъпление е атомните реактори да бездействат при положение, че България е платила за тях.В скоро време ще имаме проблеми с тока при положение, че ще затваряме ВЕЦ-овете. Ще затваряме ТЕЦ-овете с въглища. Въпросът е да питаме хората кое е по-добре- да имаме режим на водата или режим на тока". 

В отговор на въпрос за акциза на горивата, Златев отговори: "Акцизът в България е на средно ниво. Той е съгласуван с присъединителните документи на България в ЕС."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Въпроси за двойни стандарти заради секретаря на Столична община

Празничен Великденски концерт ще се проведе пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

Важна крачка: Увеличават с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Ново метро от станция "Люлин" до околовръстния път на София. Колко ще струва?

Васил Терзиев: Призовавам всички да събират разделно

Борис Бонев: Заварваме една община, която 20 години е управлявана като бащиния от ГЕРБ

Столична община търси кой да изгаря отпадъците ѝ на половин цена

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София