Иванчева и Петрова поискаха оставката на кмета на София

10195
Иванчева и Петрова поискаха оставката на кмета на София
Снимка: Facebook

Чрез отворено писмо до медиите Биляна Петрова и Десислава Иванчева поискаха оставката на кмета на София - Йорданка Фандъкова заради поредното разрешение за строеж върху зелена площ.

Ето и цялото писмо:

Районните кметове подкрепят закона за застрояване на София, само Иванчева се дърпа

Повечето районни кметове в София подкрепят проекта за нов Закон за устройството и застрояването на Столична община (ЗУЗСО). Това стана ...

"Уважаема г-жо Фандъкова,

Искаме Вашата оставка след поредното разрешение за строеж – този път в градинката до блок 401 в "Младост" №4. Стига саботажи, некадърност и задкулисни игри!

Стига!

Вината е Ваша и на марионетката на ГЕРБ Румен Русев. Моля Ви, поемете отговорност (каквато изисквате от другите) И ПОДАЙТЕ ОСТАВКА. И ДВАМАТА! Не само заради този строеж, а за цялостно творчество - за десетте години, в които сте кмет превърнахте "Младост" и половин София в ориенталско бетонно гето. Не прехвърляйте своята вина на друг. Главният архитект на "Младост" е само изпълнител.

Когато на бюрото му се появи искане за Разрешение за строеж, единственото законно действие, което може да предприеме архитекта, е да го издаде в срок. Ако не го направи - го чака глоба до 5 000 лева. И съдът ще го задължи да се произнесе. При повече нарушения - ще му отнемат правата. В тази ситуация главния архитект на "Младост" не е имал избор. Неслучайно му искате оставка. Ако беше сгрешил, можехте да го уволните. Но той не е сгрешил и не носи отговорност.

Кметицата на "Младост" с куп критики за законопроекта за застрояването на София

Администрацията на район "Младост" и жителите на квартала не са уведомени по никакъв начин за подробностите по готвените от ГЕРБ по пре...

По времето, когато ние ръководехме район "Младост", за този строеж инвеститорът беше подал молба за преместване, защото ни вярваше. Вместо работна говорилня, пардон група, имахме работещ екип. И бяха изготвени два проекта за преместване на осем строежа. Точно преди публичния ни арест на 17.04.18 г. имахме среща с Ралица Стоянова, заместник-кмет на СО, за да обсъдим законови аспекти по преместването. Ако имахме съдействие от Столична община и Софийски имоти, за по-малко от два месеца предложението щеше да е готово и да се внесе в Софийски общински съвет (защото той взема тези решения по закон).

Вашата вина:

Защо инвеститорът ВЕЧЕ не иска преместване, а е поискал разрешение за строеж. Явно не вярва нито на Вас, нито на работната група, нито на СОС. Преговорите не вървят, г-жо Фандъкова.

Вината на Русев:

Когато инвеститорът е поискал разрешението за строеж, защо Русев го е дал за работа на главния архитект? Защо не е преговарял с инвеститора, защо не е уведомил работната група. Знаете ли защо? Русев изпълнява сценария на ГЕРБ - пуска строежа и само ако има протест дава заден ход и иска оставка на друг. Същият сценарий като полянката при блок 73. А отговорност за действията и бездействията на Русев трябва да поеме ГЕРБ.

СОС спря строеж в "Младост 1", Фандъкова иска конкретни предложения как да се спре презастрояването

Столичният общински съвет (СОС) отмени решение 886, с което беше одобрен план да се построи 12-етажен хотел и жилищна сграда при блок 7...

Десислава Иванчева като действащ кмет издаде заповед за уволнението му. Но Столичният общински съвет (СОС), въпреки волята й и въпреки разпоредбите на закона, избра точно Русев, знаейки, че той послушно ще изпълнява желанията на ГЕРБ. И първа инстанция на Административния съд потвърди с Решение № 2736/22.04.19 г., че този избор на СОС е незаконен."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика